Menu

Krol gaat stage lopen bij Ajax

Ruud Krol en de KNVB-Academie hebben een verzoek neergelegd voor een stageplaats bij het tweede elftal van Ajax, dat onder leiding staat van trainer-coach Tonny Bruins Slot. Krol doorloopt momenteel de cursus Oefenmeester 1 en Ajax wil de oud-speler steunen in zijn ontwikkeling tot professioneel voetbaltrainer. Directeur Betaald Voetbal Jan Wouters verleent dan ook graag zijn medewerking en heeft aan dit verzoek gehoor gegeven.

Ruud Krol, geboren op 24 maart 1949, speelde in totaal 457 wedstrijden voor Ajax waarin hij 30 doelpunten scoorde. Na bij SC Napoli actief te zijn geweest als speler trainde hij ondermeer KV Mechelen en het nationale team van Egypte. De recordinternational (83 interlands) beschikt voor het trainerschap in Nederland nog niet over de benodigde papieren.

Krol begeeft zich in Amsterdam in goed gezelschap. Ook Stanley Menzo ging dit seizoen als oefenmeester aan de slag bij Ajax 2. Krol staat aanstaande donderdag al voor het eerst op het veld. Zijn stage eindigt na afloop van het huidige voetbalseizoen.

Samen met Wim Suurbier vormde Krol jaren lang het ijzersterke verdedigingsduo bij Ajax. Ook buiten het veld trokken de twee Amsterdammers veel met elkaar op. Onder de naam Schnabbel en Babbel namen ze rond het WK van 1974 een tv-special op, welke echter nooit werd uitgezonden. Suurbier staat bekend om zijn grappen en grollen en Krol runde lange tijd een snackbar in hartje Amsterdam.