Menu
Krul: 'Elke dag blijven knallen en nóg scherper worden'

Krul: 'Elke dag blijven knallen en nóg scherper worden'

Jong Ajax speelde maandagavond met 2-2 gelijk bij Jong FC Utrecht. En ondanks dat Anwar El Ghazi verantwoordelijk was voor beide doelpunten, draaide het in de Domstad toch vooral om één man: Tim Krul. De doelman was ruim een jaar uit de running, maar debuteerde eindelijk in het Ajax-shirt. Het was bovendien zijn eerste officiële wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal.

,,Ik ben blij dat ik na al die tijd weer 90 minuten heb gemaakt. Wedstrijden spelen is toch het mooiste dat er is. Ik heb een heel zwaar jaar gehad, ben alleen maar in de gym geweest. Ik heb ook diep respect voor een jongen als Kevin Strootman, die dat al 2 of 3 keer zo heeft meegemaakt. Je wordt er mentaal keihard van, maar ik ben blij dat er licht aan het einde van de tunnel is. En om nu in een stadion te spelen is toch weer mooi."

Geen genoeg
Krul kon geen genoeg krijgen van zijn eerste echte speelminuten. ,,Ik denk dat het een leuke wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer. Het ging op en neer, veel kansen, maar wel jammer dat ik twee tegengoals tegen kreeg. Voor mij mocht de wedstrijd nog wel een uur doorgaan, ik voelde me steeds lekkerder. Ik kijk alweer uit naar de wedstrijd van vrijdag, dan hoop ik nog meer stappen te maken."

Tim Krul keepte maandag bij Jong #Ajax zijn eerste officiële duel als Ajacied. Klasse Tim!

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Krul: ,,Ik moet laten zien dat ik weer volledig fit ben. Het is een hele zware blessure geweest. Dan mis je ritme en scherpte. Het duurt toch wat langer dan ik eigenlijk had gehoopt, maar dat is nu eenmaal de werkelijkheid. Ik zit nog steeds in het traject om nog fitter te worden en moet elke dag blijven knallen om die scherpte terug te krijgen."

Onana
Krul heeft echter wel een keeper voor zich die het erg goed doet in Ajax 1. ,,Ik train heel goed met Andre Onana, maar ook met Diederik Boer. Onana is heel scherp en goed. Ik baal daar niet van, ik moet er gewoon klaar voor zijn wanneer de trainer me nodig heeft. Ik kijk naar mezelf op dit moment, het seizoen is lang en je weet nooit wat er gebeurt."

,,Ik moet nu zoveel mogelijk minuten pakken. Er komen nog zoveel wedstrijden aan. Als de trainer zegt dat hij me nodig heeft, moet ik laten zien wie Tim Krul is. Ik weet wie dat is. Ik moet alleen dat écht goede gevoel nog terugkrijgen. Maar daar ben ik steeds dichterbij."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots/Erwin Spek
Tim Krul begon maandagavond 20:00 uur aan zijn eerste officiële duel als Ajacied.
Tim Krul begon maandagavond 20:00 uur aan zijn eerste officiële duel als Ajacied.
Krul is geconcentreerd met Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht.
Krul is geconcentreerd met Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht.