Menu
Krul wil ervaring doorgeven

Krul wil ervaring doorgeven

Kort nadat de transfer van Jasper Cillessen definitief werd en de spelersbus zonder hem terugkeerde in Amsterdam, meldde de nieuwe doelman zich al in de ArenA. Tim Krul tekende een huurcontract van één seizoen bij Ajax.

De 28-jarige doelman vertrok tien jaar geleden uit Nederland om zijn voetbaldroom in Engeland bij Newcastle United waar te maken. Het bracht hem ook tot Oranje. De international is mede daardoor geen onbekende bij het grote publiek in Nederland. Zeker sinds de zomer van twee jaar geleden. Samen met zijn Ajax-voorganger was hij hoofdpersoon bij de meest besproken wissel van bondscoach Louis van Gaal tijdens het WK 2014. Cillessen maakte net voor de penaltyserie tegen Costa Rica plaats voor Krul, die prompt twee strafschoppen tegenhield. Het was die avond wereldnieuws.

Trots om het komende seizoen onder de lat te staan bij deze fantastisch club! #Ajax pic.twitter.com/r5u7r9FPjq

— Tim Krul (@TimKrul) 25 augustus 2016

Herstel
Vorig jaar oktober raakte Krul bij het Nederlands Elftal zwaar geblesseerd aan zijn knie. Sindsdien werkt de keeper hard aan zijn herstel. Zes weken geleden kreeg hij van de medici groen licht. Krul: ,,Het gaat goed. Ik ben momenteel op het veld bezig met de keeperstrainers en daarna zal ik langzaam aansluiten bij groep. We zullen het per dag bekijken. Aanstaande zondag tegen Go Ahead Eagles zal ik nog niet keepen, dat wordt pas na de interlandperiode. En dan moet ik waarschijnlijk eerst wel een paar wedstrijden in het tweede elftal spelen, want wedstrijdritme is anders dan trainingsritme.”

Tim Krul tekende donderdag zijn contract bij Ajax.
Tim Krul tekende donderdag zijn contract bij Ajax.

Talenten
De doelman is verheugd dat hij na de donkere blessureperiode binnenkort weer kan spelen. ,,Ik vind niet veel clubs gelijkwaardig aan Newcastle. Ajax zit wel in die categorie. Bij Ajax voetballen veel talenten en ik kijk ernaar uit om de ervaring die ik de afgelopen tien jaar heb opgebouwd door te geven aan de jongens hier. Toen ik de sms van Marc Overmars kreeg dat ik hier kon spelen, was ik zeer dankbaar. Ajax is een fantastische club. Ik vind het altijd mooi om met het Nederlands Elftal in de ArenA te voetballen. Dat ik hier straks met Ajax speel, is alleen maar fantastisch.”

Europa League
Krul zag de pijnlijke nederlaag van Ajax tegen Rostov woensdagavond op televisie. Door de uitschakeling in de play-offs komt Ajax dit seizoen niet in de Champions League, maar in de Europa League in actie. ,,Het was uiteraard een grote teleurstelling, maar je moet door. Het is niet makkelijk te accepteren, want iedereen wil in de Champions League spelen, maar de Europa League is ook een mooie competitie. Het belangrijkste is nu dat er dit weekend punten worden gepakt bij Go Ahead. Momenteel gaat het moeizaam bij Ajax, maar het is niet dramatisch. Het zelfvertrouwen komt wel weer als er wordt gewonnen.”

NIEUWS | @timkrulofficial op huurbasis naar Ajax👍 #WelkomTim

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Tekst en foto's: Ajax.nl