Menu
Kühn bij O19: 'Blij dat ik minuten kan maken'

Kühn bij O19: 'Blij dat ik minuten kan maken'

Nicolas Kühn kwam in januari over van RB Leipzig. De Duitse jeugdinternational (18) maakte tot dusver zijn minuten in Jong Ajax, maar afgelopen zaterdag stond Kühn in de spits bij Ajax O19. De aanvaller was meteen belangrijk met zijn 2 doelpunten tegen ADO Den Haag O19. ,,Ik ben blij dat ik weer minuten heb kunnen maken'', aldus Kühn na de 2-7-overwinning.

Voor sommige mensen was het misschien een verrassing dat de naam van Kühn op het opstellingsformulier stond. ,,We hebben het er over gehad en het is voor mij belangrijk om veel minuten te maken. Ik heb de leeftijd om bij O19 mee te doen'', legt Kühn uit. ,,Op die manier kan ik nóg fitter worden."

Ondertussen in Den Haag ⤵️
ADO Den Haag O19 �� #AjaxO19!

Nicolas Kühn in the starting XI! #adoaja pic.twitter.com/Kmeb9VheUm

— AFC Ajax (@AFCAjax) 31 maart 2018

Moest de Duitser erg wennen aan de nieuwe spelers om zich heen? Kühn: ,,Het was natuurlijk weer een nieuw team met nieuwe teamgenoten, maar ik was gewoon blij om te spelen. Je merkt wel dat het spel bij Jong Ajax wat sneller en harder is dan bij Ajax O19.''

'Erg fijn om weer te scoren'

De aanvaller opende de score na 17 minuten spelen. In de tweede helft tekende Kühn ook nog voor de 1-5. ,,Het was erg fijn om te scoren, het waren bovendien mijn 1e doelpunten als Ajacied. Bij de 1e goal wachtte ik tot de verdediger zijn move maakte, hierna kon ik hem uitspelen en de bal in de verre hoek schieten. Het 2e doelpunt was een stuk makkelijker, na een corner kwam de bal uit de kluts voor mijn voeten."

Of Kühn helemaal fit is voor een volledige wedstrijd in Jong Ajax? ,,Ik voel me goed, maar de staf bepaalt of ik 90 minuten kan spelen.''

Lees ook: Ajax O19 royaal langs ADO in doldriest duel
Bekijk ook:
Kühn past zich steeds beter aan in Amsterdam

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: ProShots (boven)