Menu
Kunst in het stadion!

Kunst in het stadion!

Het afgelopen jaar stond Amsterdam in het teken van Rembrandt. Afgelopen zondag dook de meester op in de Amsterdam ArenA. Bekijk hier meer kunst in het stadion!

400 jaar geleden werd de grootmeester in Leiden geboren, waarna hij op 25-jarige leeftijd naar de hoofdstad vertrok. Hoewel hij het nodige werk verkocht stierf Rembrandt in 1669 op 63 jarige leeftijd als arm man. Pas na zijn dood werd zijn werk legendarisch. Verschillende plekken in de stad herinneren aan deze historische grootmeester.

Om stil te staan bij het feit dat Rembrandt als grootmeester van onschatbare waarde is geweest voor de stad, werd dit eerbetoon door de huidige grootmeesters van het sfeerteam gebracht. Onder enthousiaste aanvoering van een aantal jongens van VAK 410 werden foto's genomen in de stad, tekeningen gemaakt en de plannen voor de actie verder uitgewerkt. Het resultaat werd voor aanvang van Ajax - FC Utrecht duidelijk.

Op VAK 410 verscheen een enorm portret van Rembrandt en op vak 413 verscheen zijn beroemdste werk, De Nachtwacht. Samen met het balustradedoek met de tekst: Grootmeesters (in Mokum) zijn is ook een kunst op zich.

Met dank aan Tom voor deze foto Met dank aan Tom voor deze foto

Voor meer foto's van de actie en meer historie over Rembrandt in Amsterdam kan je kijken op de site van vak 410, www.vak410.nl