Menu

Kunstgras als inspeelmat

Het warmlopen ging vrijdagochtend prima op het nieuwe kunstgrasveld. Maar tot een wedstrijd kwam het nog niet. ,,Het balletje rolde niet", verklaarde assistent-trainer Ruud Krol, die de honneurs voor een ochtendje waarnam van Ronald Koeman.

Het lag in de planning dat Jong Ajax een oefenwedstrijdje van twee keer een halfuur zou afwerken op de nieuwe nepsprieten. Maar zover kwam het niet. ,,Het was niet nat genoeg", oordeelde Krol. ,,Aangezien we al twee dagen zwaar hebben getraind, besloten we tot het andere veld. Daar rolt de bal een stuk beter."

,,Je krijgt de bal niet weg", klaagde Fred Grim ook. De assistent-trainer van Jong Ajax had zelf de handschoen weer opgepakt en zou op doel gaan staan. Een uur later had hij zijn team naar een zeer verdienstelijk gelijkspel gekeept.

Ajax 1 bestond net als donderdag uit Maxwell, Obodai, Boukhari, Escudé, O'Brien, Anastasiou, Vermaelen, Lindgren, Bechan en doelman Zwinkels. Alle overige spelers zijn met hun land op pad. Jong Ajax had behalve de assistent-trainer de beschikking over Boakye, Kras, Sangoy, Rusculleda, Bogarde, Esajas, Aborah, Muller van Moppes en Tiberkanine. Trainer John van den Brom zal verheugd terugkijken op het eerste halfuur, want net voor de veldruil scoorde zijn team de 1-2 via Rusculleda en Aborah. Lindgren had namens Ajax 1de stand eerder nog recht getrokken.

Net na de pauze schoot Sangoy de bal achter Zwinkels waardoor Ajax 1 tegen een toch wel gevoelige achterstand moest aankijken. Daar waren ze niet van gediend.

Hoewel Anastasiou een penalty miste, schoot de Griek zijn team even later met een fraai balletje buitenkant rechts naderbij. Maxwell tekende voor de gelijkmaker. Ajax 1 nam zelfs een voorsprong maar Tiberkanine zorgde voor gerechtigheid.

Even schrikken was het toen John O'Brien kermend naar de grond ging. Na een peptalkt van fysio Frank van Deursen kon de Amerikaan weer verder. Maar nadat ook opponent Rusculleda na een vlammend schot last kreeg van zijn enkel, kon O'Brien met goed fatsoen afhaken. Want zo bleven de teams immers gelijk.

Na een uur stevig voetballen was de partij voorbij en mochten de spelers van Ruud Krol voor even afscheid nemen van de velden. Dit weekeinde zijn de niet-internationals vrij. Pas op maandag worden ze terug verwacht in de ArenA.

En binnenkort kan het kunstgrasveld wel worden gesproeid, waardoor de bal - als het goed is - net zo lekker rolt als op een veld met natuurlijke ondergrond.