Menu

Kwame Quansah debuteert met gelijkspel

De reserves van Ajax hebben tegen Willem II een goede wedstrijd op de mat gelegd, die eindigde in 2-2. Bij Ajax 2 debuteerde de achttienjarige Kwame Quansah op seniorenniveau. De Ghanees had geen aandeel in de doelpunten.

Kwame Quansah zat zondag voor het eerst bij Ajax op de bank. Maandagavond debuteerde hij in het tweede.

Bij Willem II bestond meer dan de helft van het team uit - voormalige - eerste elftalspelers. Onder andere Shoukov, Bombarda, Sanou, Prommayon en oud-Ajacied Schulp kwamen voor de Tilburgse reserves in actie. De thuisploeg nam direct het initiatief, dat al in de vijfde minuut een doelpunt tot gevolg had. 'Het leek er toen op dat het een walk-over zou worden', aldus Ajax-trainer Jan Olde Riekerink.

Maar door enkele tactische wijzigingen in het Amsterdamse team kantelde de wedstrijd na twintig minuten. Ajax voetbalde zich goed in de wedstrijd en dat leidde vijf minuten voor rust tot de dikverdiende gelijkmaker. Een voorzet van Anthony Obodai werd door Youssouf Hersi tot doelpunt gepromoveerd, 1-1.

In de tweede helft voerde Ajax de boventoon. Brutil Hosë en Kevin Bobson kwamen in het veld voor Obodai en Hersi. Laatsgenoemde werd gewisseld uit voorzorg. De aanvoerder van Oranje onder de 18 jaar moet donderdag de belangrijke interland spelen en kwam zondag ook al in actie met het eerste team tegen Utrecht.

Het positiespel van Ajax was goed en er werden een handvol goede kansen gecreeërd. Pas tien minuten voor tijd viel daar een doelpunt uit. De corner van Jason Culina werd door Hosë achter de Tilburgse keeper gewerkt, 2-1. Vier minuten voor tijd scoorde Willem II vanuit buitenspelpositie de gelijkmaker achter Serge van den Ban. Bobson wond zich daarover op tegen de grensrechter en kreeg daarvoor de rode kaart.

De bekerwedstrijd tussen Sparta 2 en Ajax 2 die donderdag 30 november gespeeld zou worden is uitgesteld, omdat Ajax 1 diezelfde avond tegen RKC speelt. Er is nog geen nieuwe datum bekend.

Opstelling Ajax 2: Van den Ban; Kanu, Mokoena, Walker, Valencia; Obodai (Bobson), Cruz, Hersi (Hosé); Didi, Quansah, Culina