Menu

Kwartfinale hoogst haalbare

De kwartfinale van het districtsbekertoernooi was voor de zaterdag 1 dit jaar het hoogst haalbare. Er zat niet meer in. Weliswaar nam Ajax in de wedstrijd tegen KBV al in de eerste minuut de leiding door een doelpunt van Jamal Ahaddouch. De doelman van KBV werd bijna verrast door een lob, kon er nog net bij, maar tikte de bal toen voor de attente buitenspeler van Ajax en die liet zich dit buitenkansje niet ontgaan.

KBV was echter daarna de betere ploeg, maar het wist zich geen echte doelkansen te scheppen. Het was zelfs Ajax, dat na een kwartier op 2-0 kwam door Patrick Schuurman. Deze kwam van de linkerflank goed naar binnen en schoot de bal over de compleet verkeerd opgestelde doelman van KBV in het net.

Het leek even op de ommekeer, maar KBV was spoedig weer van de schrik bekomen en drukte Ajax voor het eigen doel terug.

Vijf minuten voor rust gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Een aanval over rechts werd verkeerd beoordeeld in de Ajax defensie en hoewel meerdere mensen zagen dat de bal met de hand in het doel werd geslagen, was het in de ogen van de arbiter een zuiver doelpunt (2-1).

Na de thee zagen we een ongeveer gelijk spelbeeld. Een iets beter spelend KBV en een met name zwakke Ajax- defensie, waar ook doelman Marc Hogervorst geen al te sterke indruk maakte. Halverwege de tweede helft viel de verdiende gelijkmaker. Een hoge bal van de vleugel werd hard op doel gekopt over de vergeefs grabbelende handen van de Ajax-doelman.

Daarna werd er niet meer gescoord, vooral ook doordat KBV sterk terugviel. Dat betekende dus strafschoppen nemen en waar dit een aantal weken geleden tegen DWS nog foutloos ging, faalde Ajax ditmaal. KBV had slechts aan vier penalty's genoeg om een plaats in de halve finale veilig te stellen.

Het betekende meteen een eind aan de voetbaljaargang 2000-2001 en de laatste wedstrijd van trainer Henny Kottmann, die voorrang moest geven aan zijn maatschappelijke functie. Ook voor een aantal spelers was dit een eindpunt en wij wensen hen allen veel succes bij hun nieuwe vereniging.

Volgend seizoen hoort U opnieuw van ons.

Verslag Wim H.