Menu
'Laat de wedstrijden maar komen'

'Laat de wedstrijden maar komen'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Ricardo van Rhijn aan de beurt.

Dit is alweer mijn tweede column van het seizoen. Komende zondag staat voor het eerst de Ajax Foundation Run op het programma. Vanuit de selectie sponsoren wij Don de Winter onze dokter en teammanager Tjerk Smeets die beiden mee zullen lopen voor het goede doel. Zelf ben ik ook zeker een loper. Gezien mijn positie op het veld, ben ik gewend om veel meters te maken. Ik probeer zo vaak mogelijk erover heen te denderen. Het is een van mijn sterke punten en het typeert mij als speler.

Gelukkig ben ik een 'lichte' loper zoals ze dat zeggen. Ik heb een goede afzet en een goede houding tijdens het lopen wat heel belangrijk is. Tijdens de voorbereiding als we veel duurloopjes doen, ben ik altijd wel bij de eersten te vinden. De voorbereiding erop is niet mijn favoriete onderdeel, maar als ik eenmaal bezig ben vind ik het leuk. Ook tijdens vakanties probeer ik altijd minimaal ruim een half uur tot veertig minuten voor mezelf te lopen. Misschien kom ik zondag wel even kijken in de ArenA aangezien het een interlandweekend is en ik niet ben geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Helaas, maar ik zag het wel aankomen. Het is alweer lang geleden dat ik een interland heb gespeeld. De laatste tegen Portugal dateert alweer van bijna een jaar geleden. Dat is jammer, maar zo is het. Vorig seizoen was gewoon niet goed genoeg. Ik vind het lastig te zeggen hoe ver ik nu ben, maar de stijgende lijn heb ik voor mijn gevoel weer te pakken. De goal tegen Feyenoord was een speciaal moment voor mijzelf. Het gaat erom dat ik voor een langere tijd een hoog niveau kan vasthouden. Als ik dat kan volhouden, komt het vanzelf. Op dit moment ben ik realistisch genoeg om te zeggen dat ik het nog niet heb verdiend. Ik moet het eerst laten zien.

Ik ben in een fase bij Ajax beland dat ik niet meer wordt beschouwd als jong talent, maar als een van de ervaren spelers. Ik zit nu een aantal jaar bij de selectie en weet wat er gevraagd wordt.

Wat betreft het team gaat het nog met ups en downs. We hebben een aantal goede helften gespeeld, waaronder de tweede helft tegen Paris Saint-Germain, maar ook een aantal hele slechte. Het voetbal tegenwoordig is heel betrekkelijk. Ieder duel kan weer heel anders zijn. We zijn als elftal nog niet stabiel genoeg qua niveau dat we kunnen zeggen dat we een bepaald niveau zeker zullen halen. Dat is een mooi streven de komende maanden om dat wel te laten zien.

Er komen de komende tijd veel wedstrijden aan met vaak drie wedstrijden binnen een week. Je raakt eraan gewend, als je zoals ik, dat al een tijd doet. Ik vind het zelf een leuke periode. Het voordeel is dat je na een mindere wedstrijd je snel kunt herstellen in het volgende duel of dat je je goede vorm doortrekt. Dat laatste is natuurlijk altijd het doel.

Onze doelstelling was om beide wedstrijden tegen APOEL Nicosia te winnen. Helaas kan dat niet meer. We hebben ze zeker niet onderschat en wisten dat het niet makkelijk zou worden. Nu moeten we ons focussen op de overwinning in de ArenA, maar eerst krijgen we de dubbele confrontatie met FC Barcelona en de uitwedstrijd tegen PSG nog. In de competitie wacht ons volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Twente en moeten we ons zien te revancheren voor de 0-0 tegen PEC Zwolle. Laat die wedstrijden maar komen!


Meld je aan voor de Ajax Nieuwsbrief via onderstaande link

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief