Menu

Laatste Ajax Magazine van dit seizoen vanaf vrijdag in de winkel

Het nieuwe Ajax Magazine vanaf vrijdag in de winkel. In het laatste nummer van dit seizoen is er uitgebreid aandacht voor de Ajacieden, die op het EK in Portugal actief zijn.

Ajacieden op het EK
Tot en met de wedstrijd waarin Nederland zich vorig jaar ten koste van Schotland kwalificeerde voor Euro 2004, waren 59 Ajax-internationals betrokken bij de EK-historie van Oranje. Een overzicht, waarin de oud-Ajacieden in Oranje (Cruijff in 1976, Krol in 1980, Van Basten in 1988, Koeman in 1992, Seedorf in 1996, Kluivert in 2000) niet meedoen.
PLUS: De favorieten van de internationals
* Tomás Galásek trots op EK-debuut
* Zdenek Grygera werkt naar topvorm toe
* Zlatan Ibrahimovic leeft in Portugal van dag tot dag
* Johnny Heitinga wil zijn plekje veroveren
* Van der Vaart en Sneijder kunnen alleen maar groeien

Ajax in Portugal
Het EK-stadion José Alvalade in Lissabon is historische grond voor Ajax. Mocht Nederland er deze zomer spelen dan vergaat het de mannen van Advocaat hopelijk beter dan het de Ajacieden in 1988 verging.

We gingen niet naar Rome
De Oranjegekte bij EK’s en WK’s is geen recent verschijnsel. Ook zeventig jaar geleden waren ‘we’ massaal buiten zinnen.

Onvoltooid verleden
Dani is deze voetbalzomer televisiepresentator voor een Portugees station: toeschouwer op een toernooi waar hij had moeten schitteren.

Kijkcijfers
Tijdens het EK zal Youri Mulder (NOS) de strijd om de kijkcijfers aangaan met zijn vader Jan (RTL4). De jongste Mulder lijkt klaar voor het gevecht: ‘Ik ben alleen geïnteresseerd in kijkcijfers, niet in uitslagen.’

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
Dezelfde krachten die Rafael van der Vaart vorig jaar nog de aarde deden ontstijgen, drukten nu als een loden last op zijn schouders. Dit seizoen was het minder, maar dit seizoen is nog niet klaar.

Scandinavische steunpilaar
Een van de steunpilaren van de succesformatie van Jong Ajax is de Zweedse middenvelder Rasmus Lindgren. Het komende seizoen hoopt de jeugdinternational de overstap te maken naar het eerste elftal.

Jong Ajax wint de dubbel
Reconstructie van een bizarre ontknoping met een titel zonder schaal en een finale zonder publiek.

Eentje!
Ook Bobby Haarms droeg zijn steentje bij aan de 4.134 doelpunten die Ajax sinds 1956 in de Eredivisie maakte, al maakte hij er maar één.

De week van Ronald Koeman
Barbecuen met John O’Brien
Ajax zaterdag handhaaft zich knap in hoofdklasse

Katern+
VERZAMELAARS
De één zweert bij krantenknipsels, de ander jaagt op shirts, een volgende houdt het op boeken en de vierde verzamelt alles wat los en vast zit. Twee dingen hebben Ajax-verzamelaars gemeen: ze leven in een eigen wereld, en ze zijn nooit klaar met Ajax.

EN VERDER
De aftrap
Van Ajax van Eijden
Bericht uit... Kaapstad
Vos preekt de passie
Ajax van dag tot dag
Museumstukken
Verbeelding
Ajax compleet
Fanshopping
Partners, sponsors & suppliers
Column Theodor Holman
Boeken
De heren media
Column Jeroen van den Berg
Adressen