Menu
Laatste Ajax Magazine van dit seizoen vrijdag in de winkel

Laatste Ajax Magazine van dit seizoen vrijdag in de winkel

Het laatste Ajax Magazine van dit seizoen ligt vanaf vrijdag in de winkel. In dit nummer onder anderen een uitgebreid interview met Wesley Sneijder, de week van Thomas Vermaelen, aandacht voor het aanstaande WK en Ali B vertelt in de rubriek 'De Buitenstaander' over zijn passie voor Ajax.

Uiteraard in dit nummer aandacht voor het WK. Onder Marco van Basten heeft Ajax voor het eerst sinds het WK in Frankrijk zijn positie als hofleverancier van Oranje teruggewonnen. In 1974 was de Ajax-dominantie in het Nederlands elftal het grootst, vier jaar later was PSV even de baas. ‘Maar met iets meer Amsterdamse bluf waren we in Argentinië misschien wel wereldkampioen geworden.’ Lees meer in Het dossier.

Verder in dit nummer:
Wesley Sneijder - Voetbalfundamentalist met dynamiet in de sokken
'Het is dat Ajax Magazine zo’n gedistingeerde verschijning is, anders had je de mogelijkheid hem te omschrijven als ‘teringlijer’. Hoe adequaat de typering ook zou zijn geweest, en hoe herkenbaar voor voetballers, het is not done. Gifkikker dan? Een gedreven middenvelder van het type waarmee je de oorlog wint? Een voetbalfundamentalist?'

Ajax neemt afscheid van Blind en presenteert Ten Cate

De week van Thomas Vermaelen

Hedwiges Maduro geeft @ntwoord

Kijkje in de keuken van Nourdin Boukhari

Buitenstaander Ali B.
Ajax Magazine bekeek samen met rapper Ali B. de wedstrijd Ajax - FC Groningen in de play-offs en benutte ondertussen deze mogelijkheid om de bij Ajax veel geziene gast te interviewen. Een gesprek over de voetbalvrienden van Ali B., het belang van teamgeest, de kracht van Jaap Stam en zijn schitterende kopbal in de kruising, na een afgemeten voorzet van Peter van Vossen.

De eerste!
Ajax-periode sportief hoogtepunt Johnny Rep

Onvoltooid verleden
Rafael van der Vaart

Jong Ajax
Jan Vertonghen (19) rekende op de A1, maar speelde vrijwel het gehele seizoen linkshalf in het tweede. De lange Vlaming heeft in Nederland veel vrienden gemaakt, binnen én buiten het voetbal. ‘Bij Jong Ajax hebben we een vast pokergroepje.’

Het Amsterdam 700-toernooi
In 1975 was het 700 honderd jaar geleden dat de naam Amsterdam opdook in een officieel document. In een tijd waarin citymarketing schoorvoetend haar intrede deed, moest zoiets natuurlijk op grootse wijze gevierd worden. Wat de marketeers ook aardig leek, was een mooi voetbaltoernooi.

Historische grond
Franken Stadion
In zeven WK-steden heeft Ajax Europa Cupduels gespeeld, en de stadions van Dortmund, Berlijn, Hannover, Kaiserslautern en Neurenberg zijn door Ajax aangedaan. Laatstgenoemd stadion is echter niet alleen vanwege zijn voetbalverleden historische grond.


Ajax Magazine ligt vanaf vrijdag 2 juni in de winkel en kost €5,25.