Menu
Laatste Ajax-momenten voor Nourdin Boukhari

Laatste Ajax-momenten voor Nourdin Boukhari

De Ajax-selectie keerde donderdag terug op het trainingsveld voor de allerlaatste loodjes van het seizoen. Een van de Ajacieden was Nourdin Boukhari. Hij maakte deze week bekend dat hij zijn voetbalcarrière bij het Franse FC Nantes gaat vervolgen. ,,Ik kies voor de uitdaging van een buitenlands avontuur", liet de sympathieke middenvelder na de training weten.

De middenvelder heeft met FC Nantes overeenstemming bereikt over een vierjarig contract. Daarmee ging hij niet in op de aanbieding die Ajax hem deed.

FC Nantes eindigde dit seizoen als veertiende in de Franse competitie, maar heeft veel ambitie. ,,Nantes heeft een mooie historie", weet Boukhari. ,,Een paar jaar geleden werden ze nog kampioen van Frankrijk en speelden ze in de Champions League. Daarna zijn ze een beetje achterover gaan leunen. Nu willen ze proberen zo snel mogelijk weer Europees voetbal te spelen."

In die ambitieuze plannen wordt Boukhari gezien als een van de belangrijkste spelers om dat voor elkaar te krijgen. ,,Dat het bestuur van Nantes veel vertrouwen in mij heeft, doet me goed. Ze zijn nu met een nieuwe trainer bezig bij Nantes, maar daarover maak ik mij geen zorgen. Het bestuur wilde mij heel erg graag hebben en het lijkt me niet dat hun nieuwe trainer daar dan anders over denkt. Ik ben gehaald voor het middenveld, zal me gaan richten op de positie van linkshalf of centrale middenvelder. Ik moet voor de aanvoer naar de spitsen zorgen. "

Boukhari kwam in 2002 naar Ajax en werd tussentijds een jaar verhuurd aan NAC Breda. In 2004 keerde Boukhari terug naar de Arena, waar hij dit seizoen sterk eindigde en met Ajax uiteindelijk de Nederlandse beker won en de voorronde van de Champions League behaalde. In totaal speelde Boukhari 100 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij negentien keer scoorde. Ajax deed hem aan het einde van het seizoen toch nog een aanbieding voor twee jaar. ,,Maar bij Nantes kon ik voor vier jaar tekenen. Als ik was ingegaan op de aanbieding van Ajax, dan had ik hier dus nog twee jaar gezeten en zou ik al 27 zijn. Dan is nu het juiste moment om iets anders te gaan doen. Ik kies voor de uitdaging van een nieuwe club, een nieuwe omgeving. Ik ken nog geen spelers van Nantes en ik spreek geen Frans. Verder ken ik de competitie ook niet heel goed. Maar dat zal snel anders worden als ik daar ben."

Het seizoen sluit hij af bij Ajax, nog twee wedstrijden tegen amateurs en dan gaat het boek Ajax dicht. ,,Dit was een raar seizoen, maar het eindigde toch nog goed doordat we de beker wonnen. En op wat dipjes na kijk ik toch wel tevreden terug op mijn tijd bij Ajax", aldus de Marokkaan, die zich overigens afmeldde voor het nationale team. ,,Ik ga niet naar het nationale team zolang dat onder leiding staat van een trainer die mij in januari nog wegstuurde."