Menu
Laatste Deventerse zege op Ajax gaat ver terug

Laatste Deventerse zege op Ajax gaat ver terug

Ajax gaat zondag op bezoek in de sfeervolle Adelaarshorst. Het is al een tijdje geleden dat de Ajacieden zonder punt(en) uit de thuishaven van Go Ahead Eagles vertrokken. Dat gebeurde in februari 1978 voor het laatst. Destijds zegevierden de Eagles met 1-0.

Voor de 31e keer wordt Go Ahead - Ajax in competitieverband afgewerkt. De Amsterdammers wonnen precies tweederde van de eerdere ontmoetingen: twintig. Zeven keer trok de club uit Overijssel aan het langste eind en drie edities eindigden in een remise.

In perspectief
Mooie statistieken, maar na het bezoek van Willem ll aan de ArenA (1-2) betekent het vanuit Amsterdams perspectief allemaal niet zoveel meer. De Ajacieden kunnen niettemin tegen Go Ahead opnieuw buigen op prachtige cijfers. Van de laatste dertig duels in de Eredivisie (uit en thuis) werden er liefst 29 gewonnen, en één gelijkgespeeld.

Het doelsaldo spreekt logischerwijs ook in het voordeel van Ajax, dat in de laatste elf competitieduels tegen Go Ahead 37 keer doel trof. De roodgelen stelden daar vier treffers tegenover. 

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst