Menu

Laatste keer Champions League van dit seizoen

Geheel volgens traditie wandelde de selectie van Ajax woensdagochtend over het strand van Noordwijk. De Amsterdammers gaan immers altijd voor een Europese wedstrijd op een mini-trainingskamp in de badplaats. Deze keer betekende het wel de laatste maal dit seizoen dat dat gebeurde in het kader van de UEFA Champions League, want hoe de score ook uitvalt tegen Bayern München vanavond in de Amsterdam ArenA, op het hoogste Europese niveau komt Ajax na de winterstop niet meer in actie. Maar er is nog wel een plaats in de UEFA Cup te verdienen.

Bij winst op Bayern is Ajax verzekerd van een verlengd verblijf in Europa, ongeacht het resultaat van de wedstrijd Maccabi Tel-Aviv - Juventus. Winnen van de Zuid-Duitsers doe je echter niet zomaar. Zelfs met een waslijst aan blessures is het team uit München een geduchte opponent. Zo moet er nog altijd afgerekend worden met Roy Makaay, tweede op de topscorerslijst van de UEFA Champions League dit seizoen. En Ajax zal moeten scoren, iets wat tot nog toe niet lukte in de wedstrijden tegen Bayern München en Juventus.

De gezichten stonden dan ook strak deze woensdagochtend. Alleen Ryan Babel keek vrolijk om zich heen, maar voor de jonge spits was dit dan ook de eerste Noordwijkse strandwandeling. Als hij speelt, maakt hij zijn thuisdebuut in de Champions League.

Maar wie spelen er vanavond? Het antwoord zit vooralsnog opgesloten in het brein van Ronald Koeman. Wordt het Yannis Anastasiou in de spits, of Babel? Staat Maxwell linksback, of op het middenveld? Speelt Ajax met een linkerspits en zo ja, welke? Kan het centrale duo Julien Escudé en Zdenek Grygera de gevaarlijke aanvallen van Bayern een halt toeroepen?

Vanavond worden deze en andere vragen beantwoord. De selectie zag er op de ochtend van het duel in ieder geval vastberaden uit de lastige klus tot een goed einde te brengen.