Menu
Laatste loodjes voor Friese ontmoeting

Laatste loodjes voor Friese ontmoeting

Meestal heeft trainer Danny Blind na de open persdag op vrijdag nog een dag om zijn elftal bij te schaven voor de eerst volgende wedstrijd. Dat is deze week echter onmogelijk. Zaterdagavond wacht het duel tegen sc Heerenveen al, dus vrijdag moest al het werk zijn verricht.

En dat valt niet mee voor de trainer, die zaterdag pas zijn tweede wedstrijd in zijn nieuwe functie beleeft. Want pas vrijdag had hij zijn spelersgroep compleet. Angelos Charisteas, Bogdan Lobont en Nicolae Mitea kwamen voegden zich als laatsten bij de selectie. Rafael van der Vaart trainde het grootste gedeelte van de tijd apart, omdat hij na de interlandweek met lichte hamstringklachten kampte. Maar toen het er in de grote partij op aankwam, kon de middenvelder wel meedoen. Na een helft mocht hij echter weer rusten.

De selectie begon in het rustige voorjaarsweer met een vrolijke warming-up. Blind had een spelletje spiegelen bedacht. De ene speler moest de andere precies nadoen en zo in hoog tempo naar de overkant. Echt een spel voor Ryan Babel, want de lenige aanvaller liet de ene koprol op de andere volgen, gooide er als klap op de vuurpijl nog een radslag tegenaan en de dappere volgeling deed alles keurig na.

Tijdens de traditionele rondo deden deze maal ook de keepers mee. Alle drie oogden ze fit en alle drie vechten ze natuurlijk voor een plaatsje onder de lat in Heerenveen. Voor de keuze van alle drie valt iets te zeggen. Bogdan Lobont keepte de laatste wedstrijd, Maarten Stekelenburg is weer helemaal terug en voor Hans Vonk is het een terugkeer naar zijn vorige club. Het laatste woord is aan de trainer.

Die liet in het laatste trainingsgedeelte, de grote partij, al enigszins doorschemeren hoe hij tegen Heerenveen eventueel kan gaan spelen. Bijna iedereen is beschikbaar, alleen op het middenveld moet Blind iets anders bedenken omdat Wesley Sneijder is geschorst en Rafael van der Vaart toch te veel last bleek te hebben van zijn hamstringblessure. Wat de trainer zal bepalen, wordt zaterdagavond om 19.30 uur duidelijk als scheidsrechter Dick Jol voor het begin van sc Heerenveen - Ajax fluit.