Menu

Laatste regio-voetbalfeest onder een stralende zon

Het laatste regio-evenement van het Kellogg's & Ajax Voetbalfeest was een zonnige feestdag op zondag 4 juni bij voetbalvereniging VVV'03 in Venlo. Uit heel Limburg en een deel van Brabant (tot aan Den Bosch) kwamen 300 kinderen met ouders, vriendjes, broers en zusjes om hun beste beentje voor te zetten bij de Ajax oefeningen.

Tot 15.00 uur werd er hard gewerkt om alle oefeningen zo goed mogelijk te volbrengen. Marco Koenders uit Veldhoven en Ben Kleukers uit Roermond presteerden het om in anderhalve minuut de bal 71 keer hoog te houden bij het onderdeel koppen. Een spannend onderdeel is de gigantische stormbaan waarbij het gaat om zo snel mogelijk aan de overkant te komen.

Het voetbalwiel is altijd een moeilijk onderdeel. Vanaf een behoorlijke afstand proberen de kinderen de bal in één van de gaten te schieten. Dan moet de bal dus vooruit én een heel stuk omhoog. Het meisje dat deze oefening het allerbeste heeft uitgevoerd is Wendy Haerkens uit Malden, zij schoot de bal 4 keer in een gat! Tussen de oefeningen was er voor iedereen een bowl met Smacks of Frosties en een energiedrank tijdens een korte pauze.

De 36 beste jongens en meisjes stonden al klaar voor de kennisquiz, toen Stanley Menzo op het veld verscheen. Stanley stelde tien vragen over voeding en voetbal waarbij ook een aantal moeilijke vragen over zijn verleden als voetballer. De kinderen mochten voor elk goed antwoord een bal pakken en in de koker van hun team gooien. Per team konden dus totaal 120 ballen verzameld worden. Alle drie de teams hebben veel ballen verzameld maar team A, het team van Tony the Tijger had de meeste ballen aan het eind van het spel: maar liefst 115! De namen van de winnaars uit team A staan onderaan deze pagina.

Nu alle winnaars van de regio-evenementen bekend zijn beginnen de voorbereidingen voor de grote finale bij Ajax op De Toekomst in Amsterdam. Alle vijf regio-teams krijgen in augustus naar een speciale Ajax training van een bekende Ajacied. Op deze dag staat ook nog een rondleiding door het Ajax museum op het programma en een kijkje in de Amsterdam ArenA.

De kinderen van het winnende team: Chantal Baghuis 7 jaar, Grubbenvorst, Daisy Beek 9 jaar, Swalmen, Nadine Delsing 11 jaar, Echt, Ginny Carlo 12 jaar, Nijmegen, Paul van der Aa 9 jaar, Deest, Daan van Dinten 9 jaar, St. Oedenrode, Frank Beeks 9 jaar, Boxtel, Stefan van Elk 9 jaar, Valburg, Ian Carbone 10 jaar, Helmond, Maikel Diepens 11 jaar, Oisterwijk, Tijs Berens 11 jaar, Wijchen, Robin Brouwers 12 jaar, Aarle-Rixtel

De grote finale zal worden gehouden in september of begin oktober op het jeugdcomplex van Ajax: De Toekomst. Deze dag belooft een spannende finale te worden met speciale oefeningen en een aantal flink aantal bekende Ajacieden. Zo gauw de precieze datum bekend is zal deze hier op de internetpagina te vinden zijn.