Menu
Laatste seizoen Engelkes bij Ajax

Laatste seizoen Engelkes bij Ajax

Vanaf komend seizoen krijgen de Ajax Vrouwen een nieuwe hoofdtrainer. Ajax heeft besloten om het lopende contract van hoofdtrainer Ed Engelkes niet te verlengen. Engelkes staat vanaf de start van het vrouwenvoetbal aan het roer bij Ajax.

Ed Engelkes (Haarlem, 21 januari 1964) is bezig aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Daarvoor was hij onder andere actief als assistent van het Nederlands elftal en trainde hij vier jaar de vrouwen van AZ. Naast zijn baan bij Ajax is hij als hoofdtrainer actief bij derdedivisieclub VVOG.

Bij Ajax speelde Engelkes de afgelopen seizoenen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. In 2014 won hij met de Ajax Vrouwen de KNVB Beker. De Ajax Vrouwen bezetten op dit moment de eerste plek in de Eredivisie Vrouwen.

Ed Engelkes: ,,Ik heb het goed naar mijn zin bij Ajax en ik zie voldoende potentie om het vrouwenvoetbal hier naar een nog hoger plan te tillen. Daarom was ik graag langer gebleven, maar ik respecteer de beslissing van Ajax om mijn contract niet te verlengen. Ik zal er alles aan doen om dit seizoen goed af te sluiten.”

Directeur Marc Overmars: ,,Het is tijd voor een frisse wind, in dit geval dus een nieuw gezicht voor de groep. Maar Ed heeft goed en belangrijk werk verricht voor ons vrouwenvoetbal. Hij was er vanaf het begin bij betrokken en wij zijn tevreden over hoe hij zijn werk heeft gedaan en nog steeds doet. Het zou mooi zijn als we aan het einde van dit seizoen afscheid van hem kunnen nemen met een kampioenschap.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst