Menu
Laatste test voor Ajax in koud San Siro

Laatste test voor Ajax in koud San Siro

Terwijl het kwik in Milaan nauwelijks meer boven het vriespunt uitkwam, werkte Ajax dinsdag in San Siro de laatst training af op weg naar het Champions League-duel met AC Milan. De gehele oefensessie was open voor publiek. Zo’n 500 Ajacieden trotseerden de kou en woonden de oefensessie bij. Onder hen ook Winston Bogarde, de man die voor beide clubs speelde.

Mooi moment: terwijl Frank de Boer en Niklas Moisander in de catacomben van San Siro nog bezig waren aan de persconferentie kon je het Ajax-publiek al horen juichen en zingen. De supporters wonen woensdag de wedstrijd met zo’n 3.000 man bij; 500 van hen waren ook naar de training gekomen. Het bracht alvast wat sfeer in het koude San Siro, waar de mist nooit ver weg was.

De Ajacieden vermaakten zich tijdens de training, die ongeveer een uur duurde, met partijvormen en ook een paar afwerkoefeningen. Frank de Boer gaf al aan dat zijn spelers pas op de dag van de wedstrijd te horen krijgen wie in de basis starten. Ook uit de training viel niet met grote zekerheid op te maken hoe het elftal er morgen uit ziet.

Winston Bogarde ziet woensdag met Milan en Ajax twee van zijn oude clubs tegenover elkaar staan. Winston Bogarde ziet woensdag met Milan en Ajax twee van zijn oude clubs tegenover elkaar staan.

Onder de toeschouwers ook een flink aantal prominenten. Mister Ajax Sjaak Swart was erbij, Aron Winter, Danny Blind en Winston Bogarde. Laatstgenoemde maakte in 1997 de overstap van Amsterdam naar Milaan. Na een half jaar zonder basisplaats verkaste hij naar FC Barcelona. ,,Het was niet mijn beste tijd hier, maar ook daar leer je van. Het voelt toch goed om hier weer rond te lopen.” Bogarde kijkt uit naar de wedstrijd van woensdag. ,,Ik ben heel benieuwd of deze jonge groep er klaar voor is. Ajax is de laatste jaren nog nooit zo dicht bij de tweede ronde geweest. Iedereen smacht ernaar. Het wordt erop of eronder. Kunnen die jongens de druk aan? Daar kijk in naar, dat vind ik interessant. Nu is iedereen nog ontspannen, maar wat gebeurt er morgen als de bal rolt? Als je 1-0 voor of achter komt?”

Bogarde denkt dat Ajax zijn eigen spel moet spelen: aanvallend voetbal dus. ,,Je moet ook wel, want Milan heeft aan een gelijkspel genoeg. Het wordt sowieso een lastige wedstrijd. Uit bij Milan, een club die weet wat resultaatvoetbal is. Maar het mooie is: de spelers van Ajax gaan sowieso een stap zetten. Als ze het nu niet halen, nemen ze deze ervaring mee naar volgend seizoen. Maar ze zijn nu dichterbij dan ooit, dus je hoopt natuurlijk dat ze het redden.”

De selectie van Ajax maakt woensdagochtend nog een wandeling ergens door de stad. Daarna bestaat de dag uit rusten, eten, bespreken en totale focus op 20:45 uur: AC Milan – Ajax.

Later op Ajax TV interviews met Danny Blind en Winston Bogarde.

Tekst: Ajax.nl/Timo Bruijns
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Bojan Krkic is tegen zijn voormalige werkgever gebrand om iets fraais te laten zien. Bojan Krkic is tegen zijn voormalige werkgever gebrand om iets fraais te laten zien.
Vraag is of Daley Blind woensdag middenvelder of verdediger zal zijn.. Vraag is of Daley Blind woensdag middenvelder of verdediger zal zijn..
Ook Danny Blind (in gesprek met Tonnie Bruins Slot) behoorde tot de prominente oud-Ajacieden in San Siro. Ook Danny Blind (in gesprek met Tonnie Bruins Slot) behoorde tot de prominente oud-Ajacieden in San Siro.
Vijfhonderd Ajax-fans zorgden voor sfeer tijdens de laatste training in San Siro. Vijfhonderd Ajax-fans zorgden voor sfeer tijdens de laatste training in San Siro.
Onder de toeschouwers bij de training uiteraard ook leden van de bestuursraad, directie én sponsors en partners van Ajax. Onder de toeschouwers bij de training uiteraard ook leden van de bestuursraad, directie én sponsors en partners van Ajax.
Wordt Davy Klaassen tegen AC Milan weer uitblinker? Wordt Davy Klaassen tegen AC Milan weer uitblinker?
De Boer, Van Dord, Spijkerman en Stam (ook al oud-speler van zowel Ajax als AC Milan) kijken goedkeurend toe. De Boer, Van Dord, Spijkerman en Stam (ook al oud-speler van zowel Ajax als AC Milan) kijken goedkeurend toe.
Een ontspannen lach siert de gezichten van Klaassen en Blind. Een ontspannen lach siert de gezichten van Klaassen en Blind.
Christian Poulsen speelt hoog spel in San Siro. Christian Poulsen speelt hoog spel in San Siro.
Ook Bojan maakte daags voor het belangrijke CL-duel een ontspannen indruk. Ook Bojan maakte daags voor het belangrijke CL-duel een ontspannen indruk.