Menu
Laatste test voor duel met Dordrecht

Laatste test voor duel met Dordrecht

Het accent tijdens de vrijdagtraining van Ajax lag vooral op afwerken. Gedurende meer dan de helft van de oefensessie namen de Ajacieden doelmannen Jasper Cillessen en Diederik Boer onder vuur. ,,Even voor het gevoel”, zei trainer Frank de Boer. Zaterdag tegen FC Dordrecht moeten de inspanningen zich uitbetalen.

Het vele afwerken en oefenen met voorzetten deed Ajax niet bewust met het oog op Dordrecht, verklapte De Boer. ,,We hadden gisteren al partijspel gedaan en nog niet veel afgewerkt deze week. Daarbij is het profijt van voorzetten bewezen, het zijn toch wapens. Het is altijd goed om daar even extra op te oefenen.”

Onder een heerlijk najaarszonnetje trainden de Ajacieden fel, maar was er ook ruimte voor een glimlach en ontspanning. Op Viktor Fischer na, die apart trainde, had De Boer een complete selectie tot zijn beschikking. ,,Iedereen is fit, zelfs Thulani Serero.” In de basis zal de Zuid-Afrikaan nog niet beginnen, aldus De Boer. ,,Dat zou niet verstandig zijn als je er een paar weken uit bent geweest. Hij zit midden in een opstartfase.”

Net als een dag eerder werd vrijdag wederom geoefend op strafschoppen. Oefening baart kunst, moet Cillessen denken. ,,Ik zie hem veel oefenen de laatste tijd”, constateerde ook De Boer. ,,Jasper heeft met Sar (Edwin van der Sar) gesproken en die heeft ernaar gekeken. Jasper stopt veel strafschoppen tijdens de trainingen. Het moment dat hij er in de wedstrijd één keert, komt steeds dichterbij.”

Ajax - FC Dordrecht begint om 18:30 uur. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf € 12. Voor dit duel geldt een ClubCard-verplichting. Nog geen ClubCard? Vraag 'm gratis aan via de onderste link.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's Louis van de Vuurst

Bestel hier je tickets voor Ajax - FC Dordrecht

Bestel hier gratis je Ajax ClubCard

Doelmannen Jasper Cillessen en Diederik Boer hadden het druk. De nadruk van de training lag op afwerken op de goal. Doelmannen Jasper Cillessen en Diederik Boer hadden het druk. De nadruk van de training lag op afwerken op de goal.
Viktor Fischer liet zich ook weer even zien bij zijn ploeggenoten op het trainingsveld. Viktor Fischer liet zich ook weer even zien bij zijn ploeggenoten op het trainingsveld.
Frank de Boer heeft een onderonsje met Niki Zimling. Frank de Boer heeft een onderonsje met Niki Zimling.
Dollen met Anwar El Ghazi. Dollen met Anwar El Ghazi.
Arek Milik in het midden van de rondo. Arek Milik in het midden van de rondo.
Focus tijdens de duels. Focus tijdens de duels.
Vrijwel de gehele selectie is fit. Vrijwel de gehele selectie is fit.
Jairo Riedewald wordt opgejaagd. Jairo Riedewald wordt opgejaagd.