Menu

Laatste thuistraining voor Inter in stadion

De laatste Ajax-training op Nederlandse bodem werd maandagochtend in het stadion afgewerkt. Veel passingsoefeningen, een lange partij en afronden op het doel stonden op het programma van trainer Ronald Koeman, die zijn team klaarstoomt voor de eerste uitwedstrijd in de Champions League tegen Internazionale.

In de Arena ontbrak, naast de al langere tijd uitgeschakelden Van der Vaart en Lobont, ook Jari Litmanen. De Fin haakte na krap tien minuten spelen in Roosendaal af met een blessure aan de hamstring en verscheen niet op het veld. Ook John O'Brien haalde het einde niet in Brabant. De Amerikaan liep deze ochtend alleen rondjes in wandeltempo rond het veld. Toen hij de snelheid iets opvoerde, was dat tevens het laatste dat hij deed. Daarna verdween hij naar de kleedkamer.

In de partij koos Koeman voor een verdediging met Trabelsi, Pasanen, Chivu en Van Damme. Voor de Belg zou het woensdagavond zijn Champions League-debuut kunnen zijn, mocht hij als vervanger worden aangewezen. Pasanen speelde vorig seizoen al in de Champions-Leaguevoorronde tegen Celtic. Kort daarna brak hij zijn middenvoetsbeentje, waardoor hij langere tijd was uitgeschakeld.

In de trainingspartij moest de basis het afleggen tegen de reserves. Witschge en Mido zorgden voor een 0-2 eindstand. Na de 'wedstrijd' verlieten ook Chivu en Trabelsi het veld. Zij misten daardoor het afronden op het doel en de 'vrije oefening' waarbij ieder voor zich een bepaalde techniek bijschaafde. ,,Chivu heeft al een tijdje wat last van zijn rug. Daar wordt hij voor behandeld, maar het is niet zo dat hij een twijfelgeval is woensdag." Ook Trabelsi mankeerde niets ernstigs.