Menu
Laatste training in bijzonder decor

Laatste training in bijzonder decor

Ajax werkte dinsdag de laatste training van het seizoen 2010 - 2011 in een bijzonder decor af. Precies een etmaal voor Portland Timbers - Ajax trainde het team van Frank de Boer in Jeld-Wen Field stadion in de hoofdstad van de staat Oregon. De thuisbasis van de debutant in de Major League Soccer zal woensdag tot de laatste stoel uitverkocht zijn als Ajax het kampioensjaar afsluit.

Het voetbaljaar 2010 - 2011 zit er bijna op. Nog één wedstrijd zijn de Ajacieden van hun welverdiende vakantie verwijderd. Hoewel er voor een aantal spelers nog interlands op het programma staan, zitten de activiteiten bij Ajax erop. Aan de Amerikaanse westkust nadert Ajax de finish van een bewogen, maar uiteindelijk fantastisch seizoen waarin de derde ster werd behaald.
Ondank het tijds- en temperatuurverschil met Washington (3 uur vroeger, ruim 10 graden frisser) werd er ook tijdens de laatste oefensessie in Portland scherp getraind. Het ritme van trainen en wedstrijden is er tijdens de oefentrip in de Verenigde Staten sowieso weer snel ingekomen. De start in Washington DC zat nog dicht op het kampioenschap, het naderende slot in Portland zit gevoelsmatig dicht tegen de vakantie aan.

In de onlangs drastisch gerenoveerde voetbalarena van Portland Timbers komt het seizoen woensdagavond definitief tot een einde. Het jaar van de schaal vraagt om een passend slot in de groenste stad van Amerika. Aan de Ajacieden de schone taak om de nog ongeslagen thuisstatus van de Timbers (5 zeges op rij) te doorbreken.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

De wedstrijd van donderdag staat prominent aangekondigd op de gevel van Jeld-Wen Field. De wedstrijd van donderdag staat prominent aangekondigd op de gevel van Jeld-Wen Field.
Het grotendeels in groen uitgevoerde stadion ademt een bijzondere voetbalsfeer. Het grotendeels in groen uitgevoerde stadion ademt een bijzondere voetbalsfeer.
Vurnon Anita is het middelpunt in een partij. Vurnon Anita is het middelpunt in een partij.
De boomstam (waar een stuk vanaf wordt gezaagd bij een doelpunt van de thuisclub) ligt klaar.. De boomstam (waar een stuk vanaf wordt gezaagd bij een doelpunt van de thuisclub) ligt klaar..
Frank de Boer tijdens de training in gesprek met Aras Özbiliz. Frank de Boer tijdens de training in gesprek met Aras Özbiliz.