Menu
Laatste training in De Lutte

Laatste training in De Lutte

Ajax heeft vrijdagochtend voor de laatste keer getraind op het sportcomplex van SV De Lutte. Voor het publiek was het één van de laatste mogelijkheden om de Ajacieden live aan het werk te zien tijdens een training. Want het seizoen nadert met rasse schreden.

De vrijdagtraining was een prima voorbereiding op de wedstrijden van zaterdag. Daarin zullen de Ajacieden 75 minuten in actie komen, waarna spelers van Jong Ajax de selectiespelers zullen aflossen. Een kleine anderhalf uur stonden de Ajacieden op het warme veld. Wederom grepen de trainers Frank de Boer en Hennie Spijkerman regelmatig in om de spelers te attenderen op keuzes die ze maakten of hadden moeten maken. Dat leverde opnieuw een aantrekkelijke training op.

Na de training voerde nog een groepje van vijf spelers met Dennis Bergkamp een oefenvorm uit waarbij op doel werd afgerond. Het leverde onder meer prachtige goals op Richairo Zivkovic. Wie weet laat hij zaterdag in het oefenduel zijn klasse opnieuw zien.

Om elf uur speelt Ajax zaterdag bij SV De Lutte tegen Achilles ’29 en om 14:30 uur (in Hardenberg) tegen Real Sociedad.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De spelers zetten elkaar op scherp. De spelers zetten elkaar op scherp.
Performance coach Björn Rekelhof geeft aanwijzingen. Performance coach Björn Rekelhof geeft aanwijzingen.
Davy Klaassen haast zich richting bal. Davy Klaassen haast zich richting bal.
Kolbeinn Sigthórsson bereikt op creatieve wijze zijn medespeler. Kolbeinn Sigthórsson bereikt op creatieve wijze zijn medespeler.
Het was gezellig druk rond het trainingsveld. Het was gezellig druk rond het trainingsveld.
Frank de Boer instrueert Kolbeinn Sigthórsson. Frank de Boer instrueert Kolbeinn Sigthórsson.
Arek Milik en Riechedly Bazoer verwikkeld in een fel kopduel. Arek Milik en Riechedly Bazoer verwikkeld in een fel kopduel.