Menu
Laatste training met mini-selectie

Laatste training met mini-selectie

Ajax trainde donderdagochtend nog zonder het merendeel van zijn internationals. De spelers met interlandverplichtingen keren in meerderheid vanmiddag weer terug. Dan traint de selectie in het bos.

Vandaag, of in elk geval morgen, keert alles dus weer terug bij het oude. Vanuit alle windrichtingen strijken de Ajacieden weer neer op het vertrouwde nest. De tweede donderdagtraining zal voor menigeen in het teken staan van uitlopen. Hoewel, met een bosloop zal het voor velen meer zijn dan uitlopen alleen. Fysiek herstel na anderhalve week interlandvoetbal mag niet worden verwaarloosd. Het lichaam moet weer worden gevrijwaard van alle wedstrijdbeslommeringen. Wesley Sneijder behoort bijvoorbeeld tot de zwaarst belaste Ajacieden.

Dennis Gentenaar keerde terug op het (kunst)grasveld. De doelman moest zich wel beperken tot loopoefeningen. Dennis Gentenaar keerde terug op het (kunst)grasveld. De doelman moest zich wel beperken tot loopoefeningen.

De middenvelder was namens Oranje actief tegen Bulgarije (1-1) en Albanië (2-1). Ook Ryan Babel speelde, op een stief kwartiertje na, twee interlands. Heel Nederland zag afgelopen weekeinde en woensdagavond hoe het Nederlands elftal presteerde tegen Bulgarije (goed) en de Albanezen (matig). Urby Emanuelson moest genoegen nemen met een invalbeurt, terwijl clubgenoot John Heitinga nog niet het zoet mocht proeven van zijn 25ste interland in Oranje.
Kenneth Vermeer speelde deze week een interland met Jong Oranje en was deze ochtend gewoon present tijdens de Ajax-training. De doelman verdedigde dinsdagavond het doel in de met 1-2 verloren interland tegen Jong Denemarken.
Keeperstrainer Fred Grim had vandaag weer eens de luxe van twee beschikbare keepers. Afgelopen week was maar al te vaak alleen Maarten Stekelenburg beschikbaar. Het bood de doelmannen van Jong Ajax en Ajax A1 wel de mogelijkheid om ervaring op te doen in de A-selectie.
In de persoon van Dennis Gentenaar gaf vandaag nog een keeper acte de presence tijdens de oefensessie. De met een rugblessure kampende Gentenaar moest zich wat trainingsstof betreft, beperken tot oefeningen met fysiotherapeut Ricardo de Sanders. Ook Mauro Rosales trainde apart. De Argentijn werd goed in de gaten gehouden door fysio Frank van Deursen. De ochtendtraining van Rosales bestond hoofdzakelijk uit loopoefeningen. Het zo secuur mogelijk passen was een van de belangrijkste ingrediënten in de trainingsstof voor de groep fitte Ajacieden.

Jaap Stam duelleert met Olaf Lindenbergh. Klaas Jan Huntelaar is er bij gaan zitten. Jaap Stam duelleert met Olaf Lindenbergh. Klaas Jan Huntelaar is er bij gaan zitten.

Inspelen, kaatsen en passen. Aan de elementaire vaardigheden werd fanatiek geschaafd. Het één keer raken van de bal was de opdracht tijdens misschien wel de moeilijkste oefenvorm. Met assistent-trainer Alfons Groenendijk en Tom de Mul als neutrale spelers, probeerden twee partijen de bal zo lang mogelijk in bezit te houden. Het eenmalig beroeren van het speeltuig vergde op het kleine speelveld veel van de techniek bij de Ajacieden.
In de afsluitende partij was meer geoorloofd. Felle persoonlijke duels waren het logische gevolg. De doelmannen Vermeer en Stekelenburg kregen extra veel keepersarbeid te verrichten. Het bood de keepers de mogelijkheid om zich te onderscheiden. Stekelenburg en Vermeer lieten de kans niet aan zich voorbij gaan. Met hart en ziel probeerden zij treffers te voorkomen. Op sommige prachtballen konden zelfs Stekelenburg en Vermeer niet veel anders dan capituleren. Fitte, scherpe en gretige veldspelers tegenover hongerige, messcherpe keepers; voor de toekijkende liefhebbers viel er veel te genieten.

Fysiotherapeut Frank van Deursen houdt Mauro Rosales scherp in de gaten. Fysiotherapeut Frank van Deursen houdt Mauro Rosales scherp in de gaten.
Keeperstrainer Fred Grim had weer eens twee selectiekeepers onder zijn hoede. Keeperstrainer Fred Grim had weer eens twee selectiekeepers onder zijn hoede.