Menu
Laatste training op Braziliaanse bodem

Laatste training op Braziliaanse bodem

Ajax heeft vrijdag afscheid genomen van het trainingscomplex van Palmeiras. Op de zesde dag van het trainingskamp in São Paulo trainde Ajax voor het laatst onder de scherpe Braziliaanse zon. Gregory van der Wiel (lies) trainde apart en zal zaterdag het oefenduel met Palmeiras aan zich voorbij laten gaan. Derk Boerrigter en Lorenzo Ebecilio (allebei rugklachten) werkten in het hotel een individueel programma af.

Ook op de voorlaatste dag stond Ajax opnieuw in de belangstelling van verschillende Braziliaanse media. Van O Estado de São Paulo (grootste krant van de miljoenenstad) tot Band Television, allemaal waren ze uitgelopen om de laatste training van Ajax in Zuid-Amerika vast te leggen.

Voor Ajax stond de afsluitende training vrijdag voor een groot deel in het teken van de oefenwedstrijd tegen Palmeiras. Het duel met de club uit São Paulo vormt een laatste testcase op weg naar de start van de tweede seizoenshelft. ,,We zullen zaterdag met de beoogde basis beginnen. In de rust zal ik waarschijnlijk een paar wissels doorvoeren, maar de meeste jongens wil ik uur laten spelen. En sommigen zullen de hele wedstrijd in actie komen.”

Nog één dag te gaan in Brazilië. Nog één dag te gaan in Brazilië.

De Boer zal tegen Palmeiras geen beroep doen op Gregory van der Wiel. De rechtsback trainde voor de tweede dag op rij apart van de groep. Ook Derk Boerrigter (rug) zal waarschijnlijk niet in actie komen tegen de club uit de grootste stad van Zuid-Amerika. De wedstrijd tegen de Brazilianen moet de spelers de laatste (wedstrijd)prikkel geven op weg naar de dubbel met AZ (beker en competitie). Wedstrijdritme staat daarbij voorop, want tactisch verwacht De Boer niet al te veel kunnen testen tegen Palmeiras. ,,Hier in Brazilië spelen ze een heel anders systeem dan in Europa. Ze spelen met een soort vierkant op het middenveld en hanteren veel de lange bal. Dat is dus best wel lastig om tegen te spelen. Gelukkig hebben we tijdens dit trainingskamp alles kunnen doen wat we wilden doen, dus wat betreft zijn we wel klaar voor de tweede seizoenshelft.”

Palmeiras - Ajax begint zaterdag om 20:00 uur Nederlandse tijd (in São Paulo is het 3 uur vroeger). De oefenwedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden door Eredivisie Live. Uiteraard is het duel ook live via Twitter @AFCAjax te volgen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Pro Shots

De Braziliaanse pers deed ook vrijdag verslag van de training van Ajax. De Braziliaanse pers deed ook vrijdag verslag van de training van Ajax.
Frank de Boer in gesprek met aanvoerder Jan Vertonghen. Frank de Boer in gesprek met aanvoerder Jan Vertonghen.
Na afloop van de training stond De Boer een aantal Braziliaanse TV-stations te woord. Na afloop van de training stond De Boer een aantal Braziliaanse TV-stations te woord.