Menu
Laatste training op Nederlandse bodem

Laatste training op Nederlandse bodem

Ajax heeft donderdag voorlopig voor het laatst op Nederlandse bodem getraind. Met 21 spelers en 3 keepers trainde Ajax onder het gesloten dak van de Amsterdam ArenA. Vrijdag wacht de oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Zaterdag reist Ajax naar Brazilië voor een trainingskamp in São Paulo.

De mensen die donderdag een rondleiding hadden geboekt, kregen een mooie bonus bij hun tour door de ArenA. Op het moment dat ze de tribune beklommen zagen ze de Ajacieden aan het werk. In verband met de indoor clinics op de Toekomst week Ajax naar het stadion uit om zonder hinder van de storm te kunnen trainen. Het was voorlopig de laatste training op Nederlandse bodem, want zaterdag vertrekt Ajax voor een week naar Brazilië.

Dankzij het gesloten dak kon de selectie van Ajax in alle rust en zonder de nadelige gevolgen van de weersomstandigheden trainen. Behalve de geblesseerde Nicolai Boilesen en Kolbeinn Sigthórsson beschikte Frank de Boer over een volledig fitte groep. Alleen Siem de Jong moest even naar de kant nadat hij een bal op zijn neus had gekregen. Na een korte behandeling ging de blonde middenvelder vervolgens weer voorop in de strijd. Na weken blessureleed staat hem vrijdag waarschijnlijk zijn rentree te wachten tegen Almere City.

Een van de mooiste momenten van de training - een flitsende combinatie tussen De Jong en Thulani Serero - ging aan de gasten van de rondleiding voorbij. Net op het moment dat de gids de groep naar het volgende onderdeel had geloodst, rondde Serero op aangeven van De Jong af. Wie weet doen ze het vrijdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Almere City nog eens dunnetjes over.

Ajax - Almere City begint vrijdag om 14:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

De Amsterdam ArenA was het decor van de voorlopig laatste training in Nederland. De Amsterdam ArenA was het decor van de voorlopig laatste training in Nederland.
Dmitry Bulykin controleert de bal. Dmitry Bulykin controleert de bal.
Christian Eriksen in actie tijdens de rondo. Christian Eriksen in actie tijdens de rondo.
Siem de Jong ging even met een pijnlijke neus naar de kant. Siem de Jong ging even met een pijnlijke neus naar de kant.
De gasten van de rondleiding door de ArenA waren spekkoper. De gasten van de rondleiding door de ArenA waren spekkoper.
Theo Janssen controleert de bal. Theo Janssen controleert de bal.