Menu
Laatste training van het seizoen

Laatste training van het seizoen

De laatste training van het seizoen werd in een stralende zon afgewerkt op het kunstgrasveld voor de ArenA. Na een paar partijtjes en een hoop gelach zit voor deze Ajcieden het seizoen erop.

Met een groep van twaalf Ajacieden werd in een training een heel seizoen gespeeld in allerlei partijvormen. Omdat Bogdan Lobont en Hans Vonk niet aanwezig zijn wegens interlandverplichtingen, werd Fred Grim ingedeeld bij team oranje.

In het eerste partijtje mocht de bal niet met de voeten worden geraakt. Er mocht alleen worden gekopt en als een speler niet bij de bal kon mocht hij hem met de handen pakken en vervolgens doorkoppen. Het partijtje werd kinderlijk eenvoudig gewonnen door team oranje.

Daarna werden de teams opnieuw ingedeeld en werden 'gewone' partijtjes gespeeld. Anthony Obodai was de neutrale man en de variaties bestonden uit maximaal twee, of maximaal één keer raken. Oranje kwam vrij eenvoudig op voorsprong. Na het eerste partijtje riep Danny Blind de teams bijeen en voerde de druk op voor 'rood'. ,,Rood móet winnen, oranje heeft aan een punt genoeg. Maar rood heeft in de 'winterstop' een nieuwe aankoop gedaan, Nicolae Mitea. Hij moet scoren", luidde de opdracht van de trainer.

Gerard van der Lem maakte van de gelegenheid gebruik om Fred Grim, doelman van oranje, van commentaar te voorzien. ,,Hé, dat is tijdrekken wat Fred nu doet, hoor. Hij kan het zeker niet meer aan. Gaat het je te snel?", hoorde Grim zijn collega roepen. Maar toen oranje voorstond, kreeg de keeper ook complimenten. ,,Zie je hoe lekker dat team oranje nu loopt? En dat komt allemaal door Fredje!"

Team rood hield zich echter goed aan de opdracht en kwam terug van een 2-0 achterstand. Met nog een minuut te spelen werd de spanning opgevoerd. Plotseling werd Mitea weggestuurd en de Roemeen kwam oog in oog te staan met Grim. Beheerst schoot de aanvaller de bal in de verre hoek en uitte een kreet van vreugde toen de bal het net raakte. Grim viste snel de bal uit het net stuurde Boukhari aan de overkant van het veld op Stekelenburg af. De doelman van oranje wist de inzet te keren en toen scheidsrechter Krol voor de laatste keer dit seizoen dit partijtje affloot, nam 'nieuwe aankoop' Mitea dankbaar de felicitaties van de technische staf en zijn ploeggenoten in ontvangst.

Vanaf vandaag hoeven de Ajacieden zich voorlopig even niet meer te melden in de Amsterdam ArenA. Op maandag 4 juli begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen.