Menu
Laatste training voor beslissingsduel

Laatste training voor beslissingsduel

Een groep van 19 Ajacieden trainde dinsdagochtend voor het laatst in aanloop naar het beslissingsduel in de UEFA Champions League met APOEL Nicosia. Anwar El Ghazi, die de afgelopen twee competitieduels niet in actie kwam vanwege liesklachten, deed de volledige training mee.

Richairo Zivkovic behoorde niet tot de spelersgroep die op het trainingsveld van de Toekomst verscheen. Hij speelde maandagavond met Jong Ajax tegen RKC en had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 3-2 overwinning op de ploeg uit Waalwijk. Vanwege de absentie van Kolbeinn Sigthórsson (ingescheurde buitenste enkelband), leek Zivkovic een logische vervanger van de IJslander. Zo dacht ook trainer Frank de Boer, die de spits opnam in zijn voorlopige selectie van 19 man voor het duel met APOEL. Woensdag wordt bekendgemaakt welke 18 Ajacieden Europese overwintering veilig moeten stellen.

Van de 19 geselecteerden staat er een klein vraagteken achter de naam van Anwar El Ghazi. Frank de Boer was op de persconferentie optimistisch over de fysieke gesteldheid van de rechtsbuiten. ,,Anwar heeft de test doorstaan. Het is afwachten wat zijn reactie is op deze training, maar het ziet er goed uit.’’ Niki Zimling stond dinsdag wel op het trainingsveld, maar de Deen (bovenbeenblessure) zal niet in actie komen tegen APOEL.

Het ruimschoots vertegenwoordigde journaille kon uit de training nog niet opmaken wat de tactiek wordt van Ajax. Na de warming-up en wat positiewerk ging de oefensessie verder achter gesloten deuren.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ricardo Kishna liet de aanwezigen genieten van een hoogstandje. Ricardo Kishna liet de aanwezigen genieten van een hoogstandje.
Er was vanuit de media veel belangstelling voor de voorbereiding van Ajax op het duel met APOEL. Er was vanuit de media veel belangstelling voor de voorbereiding van Ajax op het duel met APOEL.
Arek Milik zal woensdagavond gebrand zijn op het maken van zijn eerste Champions Leaguedoelpunt voor Ajax. Arek Milik zal woensdagavond gebrand zijn op het maken van zijn eerste Champions Leaguedoelpunt voor Ajax.
Arsenal-legende Sol Campbell (links) nam in het kader van zijn trainerscursus een kijkje bij Ajax. Ook Ole Tobiasen (rechts) was op bezoek bij Ajax. Arsenal-legende Sol Campbell (links) nam in het kader van zijn trainerscursus een kijkje bij Ajax. Ook Ole Tobiasen (rechts) was op bezoek bij Ajax.
Riechedly Bazoer kan woensdag zijn Champions League-debuut maken. Riechedly Bazoer kan woensdag zijn Champions League-debuut maken.