Menu
Laatste training voor het Tournament

Laatste training voor het Tournament

Ajax werkte donderdag de laatste training af in voorbereiding op het Amsterdam Tournament. Marco van Basten liet zijn selectie onder andere een partij afwerken op een groot veld.

De trainingsgrond van Ajax zag er donderdag iets anders uit dan een dag eerder. Op gedeeltes langs het veld zijn groene doeken met grasprints opgehangen. Dit moet ervoor zorgen dat de wind buiten de deur gehouden wordt. De trainingsgrond van Ajax zag er donderdag iets anders uit dan een dag eerder. Op gedeeltes langs het veld zijn groene doeken met grasprints opgehangen. Dit moet ervoor zorgen dat de wind buiten de deur gehouden wordt.
De nadruk van de donderdagtraining lag op de grote partij. Team rood (met onder anderen Stekelenburg, Huntelaar, Silva en Aissati) had wel iets weg van een basiselftal. Maar niets is zeker, natuurlijk. Wellicht geeft Marco van Basten, vanavond tijdens de persconferentie, meer duidelijkheid over de tactiek die hij gaat hanteren tijdens de eerste wedstrijd van het Amsterdam Tournament. De nadruk van de donderdagtraining lag op de grote partij. Team rood (met onder anderen Stekelenburg, Huntelaar, Silva en Aissati) had wel iets weg van een basiselftal. Maar niets is zeker, natuurlijk. Wellicht geeft Marco van Basten, vanavond tijdens de persconferentie, meer duidelijkheid over de tactiek die hij gaat hanteren tijdens de eerste wedstrijd van het Amsterdam Tournament.
Javier Martina was de rechtsbuiten van de gele partij. Hier is hij klaar om voor te geven. Javier Martina was de rechtsbuiten van de gele partij. Hier is hij klaar om voor te geven.
Oleguer stond bij rood centraal in de verdediging met Vurnon Anita. De nieuwe aanwinst moest ervoor zorgen dat Leonardo niet tot scoren kwam. Oleguer stond bij rood centraal in de verdediging met Vurnon Anita. De nieuwe aanwinst moest ervoor zorgen dat Leonardo niet tot scoren kwam.
Af en toe werd de partij stilgelegd voor wat tactische en technische besprekingen. Af en toe werd de partij stilgelegd voor wat tactische en technische besprekingen.
Mitchell Donald deed de hele training mee. Hij verliet woensdag iets eerder dan gepland het trainingsveld met lichte liesklachten, maar was vandaag weer topfit. Mitchell Donald deed de hele training mee. Hij verliet woensdag iets eerder dan gepland het trainingsveld met lichte liesklachten, maar was vandaag weer topfit.