Menu
Laatste training voor Johan Cruijff Schaal

Laatste training voor Johan Cruijff Schaal

Ajax werkte vrijdagochtend de laatste training af voor de Johan Cruijff Schaal. Het was de generale repetitie voor de confrontatie met bekerwinnaar AZ, zaterdag in de eigen Amsterdam ArenA.

Qua timing zat het de Ajacieden mee vrijdagochtend. Net toen de oefensessie er op zat voor het team van Frank de Boer, begon het voor het eerst in weken weer eens flink te regenen in Amsterdam. De grote druppels werden door niemand gevoeld, behalve dan misschien door Ricardo van Rhijn en Joël Veltman, die na afloop van de reguliere training het langst bleven staan voor wat extra trap- en passwerk.

Voordat het begon te regenen werkte de selectie een lange training af, met daarin ook - zoals meestal de dag voor de wedstrijd - een grote partij elf tegen elf. Hier konden De Boer en de andere leden van de technische staf nog een keer goed de punten op de i zetten voordat zaterdag het voetbaljaar écht wordt geopend tegen AZ. Zoals de hele week eigenlijk al, ging het er fanatiek aan toe op de training. Het is duidelijk: Ajax wil de Johan Cruijff Schaal weer terug in de ArenA. Derk Boerrigter zal de wedstrijd tegen de Alkmaarders waarschijnlijk aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller heeft last van zijn enkel en trainde vrijdag niet mee.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Werken aan het balgevoel. Werken aan het balgevoel.
De Ajax-selectie is in balans. De Ajax-selectie is in balans.
Frank de Boer deed het begin van de training ook nog even mee. Frank de Boer deed het begin van de training ook nog even mee.
Bal aan de voet, en dribbelen maar! Bal aan de voet, en dribbelen maar!