Menu
Laatste training voor reis naar Turkije

Laatste training voor reis naar Turkije

Ajax werkte dinsdagochtend de laatste training af in Amsterdam, voordat er woensdag wordt afgereisd naar Turkije voor het UEFA Europa League-duel met Fenerbahçe. Arek Milik ontbrak tijdens de oefensessie. De Poolse spits is nog niet helemaal hersteld van een buikblessure.

In de Amsterdamse miezerregen maakte de selectie van Ajax er een uitgebreide training van. De groep was niet helemaal compleet. Naast Milik ontbraken ook Yaya Sanogo (lies) en Thulani Serero (bovenbeen). De A-selectie-spelers die maandagavond meededen met Jong Ajax (Van der Hoorn, Sinkgraven, Younes, Viergever) werkten het eerste gedeelte apart van de groep. Viergever verliet na verloop van tijd het trainingsveld, de andere drie sloten aan bij de grote groep voor een partij elf tegen elf.

In die partij, waarbij ook gebruik werd gemaakt van een aantal Jong Ajacieden, leek de nadruk te liggen op focussen en drukzetten. Frank de Boer en zijn assistenten legden regelmatig het spel stil om bepaalde situaties door te nemen. ,,Over twee dagen hebben we een wedstrijd”, drukte De Boer zijn spelers op de borst. ,,Ik wil nu al scherpte zien.”

Jasper Cillessen deed de training zonder problemen mee. De doelman is weer fit en reist woensdag mee af naar Turkije. Ajax traint woensdagavond nog in het stadion van Fenerbahçe, waar een dag later de wedstrijd wordt gespeeld.

Tekst en foto's: Ajax.nl
Even bijkomen tussen de oefeningen door.
Even bijkomen tussen de oefeningen door.
Anwar El Ghazi dolt met Dennis Bergkamp.
Anwar El Ghazi dolt met Dennis Bergkamp.