Menu
Laatste training voor Start belooft iets goeds

Laatste training voor Start belooft iets goeds

Trainer Henk ten Cate genoot woensdag van zijn spelersgroep op de afsluitende training voor de UEFA Cupwedstrijd tegen IK Start. ,,Het was goed, fris, levendig en scherp”, had Ten Cate gezien. ,,Dat belooft iets goeds.”

Henk ten Cate slaat een arm om Klaas Jan Huntelaar. Henk ten Cate slaat een arm om Klaas Jan Huntelaar.

Goed was ook het nieuws dat in de afsluitende partij de spelers in het gele hesje kregen. Zij vormen donderdagavond tegen IK Start immers de basisploeg, die een 5-2 voorsprong gaat verdedigen. Onder hen Dennis Gentenaar, Markus Rosenberg, Olaf Lindenbergh, Tom de Mul en Hedwiges Maduro. Spelers die niet elke week in de beginopstelling zijn terug te vinden. Ten Cate legde die beslissing in de namiddag uit:,,De uitwedstrijden is met 5-2 gewonnen. Als er een moment is om anderen dan de spelers die heel vaak in de basis staan, te laten spelen, is dat nu. Ik laat ze zo zien dat ze er bij horen. Bij ons bestaat een elftal niet uit elf spelers, maar uit 24."

Hedwiges Maduro mag waarschijnlijk zijn kunsten op het middenveld vertonen. Hedwiges Maduro mag waarschijnlijk zijn kunsten op het middenveld vertonen.

De training werd afgesloten een grote partij, waarin elf gele hesjes het opnamen tegen elf blauwe hesjes. Zoals Ten Cate later op de persconferentie uitlegde, zal het gele team de basis zijn voor het duel van donderdag. Geel won van Blauw. Na een voorzet van George Ogararu kopte Klaas Jan Huntelaar de bal feilloos achter Kenneth Vermeer, de reserve-keeper tegen IK Start. Op doel staat Dennis Gentenaar. Maarten Stekelenburg mag het duel samen met Wesley Sneijder, Gabri, Mauro Rosales en Urby Emanuelson achterover geleund vanaf de tribune bekijken.

Ook voor Markus Rosenberg lonkt een basisplaats tegen IK Start. Ook voor Markus Rosenberg lonkt een basisplaats tegen IK Start.

,,Ik hoop op wat extra's van de spelers die niet zo vaak spelen. Door op deze manier te werken, houd je iedereen scherp", verwacht Ten Cate. ,,Een voorbeeld: als ik Thomas Vermaelen als linksback opstel en hij speelt goed dan weet Urby Emanuelson dat hij er een concurrent bij heeft. Aan de andere kant wil ik een signaal afgeven dat ook de spelers die niet vaak spelen, belangrijk zijn voor de groep. Ze kunnen elk moment worden opgeroepen om te spelen, want ik heb de beschikking over veel gelijkwaardige spelers. Morgenavond is een fantastisch leermoment. Hoe je het ook wendt of keert, er ligt op een Europees duel meer druk dan op een competitiewedstrijd, er is veel aandacht voor. Zo begint Tom de Mul ook tegen IK Start. Dat heeft-ie op Europees niveau nog nooit gedaan.''

Tom de Mul heeft volgens Ten Cate de beste voorzet van alle spelers in de Nederlandse competitie. Tom de Mul heeft volgens Ten Cate de beste voorzet van alle spelers in de Nederlandse competitie.