Menu

Laatste training voor topper

Dat er een topper op het programma staat komend weekeinde was duidelijk af te zien aan de training op vrijdagmorgen. Tijdens de laatste oefensessie voor het duel tegen AZ aanstaande zaterdag stonden de gezichten serieus en maakte Ronald Koeman van de gelegenheid gebruik om flink op de groep in te praten.

Hatem Trabelsi, Steven Pienaar en Jelle van Damme kwamen niet naar buiten vrijdagochtend. De rest werd na de warming-up in twee groepen verdeeld voor een aantal grote partijen. Ronald Koeman had 20 man, maar wilde natuurlijk liefst met elf tegen elf oefenen. Daarom deelde hij zichzelf en keeperstrainer Wil Coort in bij de reserves, zodat twee volledige elftallen tegenover elkaar stonden.

Elke partij duurde zo'n tien minuten. Tussen twee wedstrijdjes door nam Koeman de tijd om het team met de hesjes uitgebreid te vertellen wat er mis ging en hoe het wel moest. Ruud Krol coachte intussen de ploeg zonder de gele hesjes en liet ook die groep weten waar er nog wat meer te halen was.

Veel gescoord werd er niet in de onderlinge wedstrijd, maar het tempo lag voortdurend hoog en de duels waren fel.

Na de partijen oefenden Sonck, Soetaers en Sneijder op het nemen van vrije trappen, en deed een ander groepje nog een kleine rondo bij Ruud Krol. Litmanen en Van der Vaart, die tegen AZ zijn eerste wedstrijd schorsing uitzit, meldden zich bij René Wormhoudt voor een baloefening.