Menu
Laatste training voor trip naar Slowakije

Laatste training voor trip naar Slowakije

In de aanloop naar de Europese return tegen Slovan Bratislava belegden de Ajacieden van Martin Jol dinsdag hun laatste training op Amsterdamse bodem. Op de Toekomst werd het publiek getrakteerd op een gevarieerde oefensessie. Woensdag reist de selectie naar Slowakije, waar 's avonds wordt getraind in het Tehelné Pole Stadion van Slovan Bratislava.

In hetzelfde stadion staan de Amsterdammers donderdag tegenover de kampioen van Slowakije. Slovan Bratislava - Ajax begint donderdag om 18.30 uur.

Ondanks het druilerige weer trok de ochtendtraining op de Toekomst veel publiek. 'Gewapend' met paraplu's en (soms ook) een regenjas zagen de Ajax-fans hun favorieten ruim anderhalf uur aan het werk. De Ajacieden die zondag, in het duel met Sparta Rotterdam, basisspeler waren, leverden elders op de Toekomst hun trainingsarbeid. De basisklanten legden zich vooral toe op voet- en kopvolley. Met conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt als scheidsrechter, maakten de Ajacieden er een fanatiek duel van.

Na de vrije maandag moesten vandaag vooral de zondag niet-ingezette Ajacieden plus de wisselspelers uit het duel met Sparta aardig aan de bak. Op het grote kunstgrasveld hield onder meer Martin Jol een oogje in het zeil. De trainer schotelde de wisselspelers, en zij die daar verder vanaf zitten, ook een mini-partij voor. Daarnaast werd onder meer geoefend op voorzetten en afronden op doel.

Bekijk hier de foto's van de ochtendtraining.

Ismaïl Aissati en trainer Martin Jol hebben lol tijdens een oefening. Ismaïl Aissati en trainer Martin Jol hebben lol tijdens een oefening.
Kenneth Vermeer wacht geconcentreerd op wat gaat komen... Kenneth Vermeer wacht geconcentreerd op wat gaat komen...
Op het kunstgrasveld van de Toekomst ziet de doelman de inzet op de lat eindigen. Op het kunstgrasveld van de Toekomst ziet de doelman de inzet op de lat eindigen.
Assistent-trainer Danny Blind kaatst, Miralem Sulejmani schiet hard op doel. Assistent-trainer Danny Blind kaatst, Miralem Sulejmani schiet hard op doel.
De basisspelers uit het duel met Sparta speelden een partijtje kop- en voetvolley. De basisspelers uit het duel met Sparta speelden een partijtje kop- en voetvolley.
Op een bijveld van de Toekomst werkte Jeroen Verhoeven hard aan zijn herstel. Fysiotherapeut Pim van Dord begeleidde de doelman, die terugkeert van een handblessure. Op een bijveld van de Toekomst werkte Jeroen Verhoeven hard aan zijn herstel. Fysiotherapeut Pim van Dord begeleidde de doelman, die terugkeert van een handblessure.
De selectie trainde vandaag op de Toekomst, maar verloor de Amsterdam ArenA desondanks nauwelijks uit het oog. De selectie trainde vandaag op de Toekomst, maar verloor de Amsterdam ArenA desondanks nauwelijks uit het oog.