Menu
Laatste training zonder internationals

Laatste training zonder internationals

Vijftien Ajacieden voltooiden woensdag de middagtraining voor de ogen van trainer Frank de Boer en zijn stafleden. Een belangrijk deel van de oefensessie werd gevuld door een grote partij van zeven tegen zeven. Afwisselend keek een van de drie aanwezige keepers toe. Het was de laatste oefensessie zonder internationals.

Norbert Alblas, Maurits Schmitz en Mickey van der Hart vormden zodoende een voortdurend roulerende carrousel. Telkens was een doelman ‘gedwongen’ tot een korte, gedwongen pauze. De aanwijzingen van keeperstrainer Carlo l’Ami bleven onophoudelijk klinken richting actieve keepers. De keepersspecialist werd geflankeerd door Jaap Stam (scherp oog op de verdedigers) en Dennis Bergkamp (middenvelders en aanvallers). Zo ontsnapte geen enkele linie aan de aandacht die het verdient.

De Boer heeft tot donderdag een uitgedunde selectie tot zijn beschikking. Zodoende deed de Ajax-trainer ook woensdag weer een beroep op een handvol Jong Ajacieden. De internationals in de A-selectie komen vanavond in actie met hun land (of kijken toe hoe hun landgenoten het er van afbrengen). De vriendschappelijke interlands Portugal - Nederland en België – Frankrijk zijn op voorhand de sportief interessantste oefenduels. In Faro heeft Daley Blind een basisplek bij Oranje. Ricardo van Rhijn, Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen zullen bij de aftrap toekijken. Toby Alderweireld zal wellicht in actie komen bij de Rode Duivels.

Bojan Krkic gecontroleerd aan de bal tijdens de woensdagtraining. Bojan Krkic gecontroleerd aan de bal tijdens de woensdagtraining.

Donderdag keren de internationals weer terug bij Ajax. De Boer heeft vanaf donderdagmiddag weer een complete groep Ajacieden tot zijn beschikking. Donderdag wordt de voorbereiding op de Klassieker voortgezet met een vrijwel complete groep. Siem de Jong is er vanwege zijn longblessure helaas niet bij. Lasse Schöne maakte woensdag een uiterst scherpe, gedreven en fitte indruk. De Deense middenvelder lijkt al helemaal klaar voor Ajax – Feyenoord, zoals deze zondag vanaf 12:30 uur in de ArenA wordt gespeeld. Schöne was overal opvallend aanwezig; zowel in de verdedigende als in een aanvallende rol. Met drie fraai uitgespeelde en bekeken treffers had Schöne bovendien een mooi aandeel in de score.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Doelman Norbert Alblas probeert de bal te stoppen. Doelman Norbert Alblas probeert de bal te stoppen.
De Boer doceert. De Boer doceert.
Drinkpauze tijdens de warme middagsessie. Drinkpauze tijdens de warme middagsessie.
Hoesen rondt af. Hoesen rondt af.