Menu
Laatste werkdag Michael Kinsbergen

Laatste werkdag Michael Kinsbergen

Algemeen directeur Michael Kinsbergen neemt vandaag na bijna drie seizoenen afscheid bij Ajax. Een periode waarin Ajax twee keer landskampioen werd, met Ziggo een prachtige nieuwe hoofdsponsor binnenhaalde en waarin de club er financieel beter voor kwam te staan dan ooit.

Hoe kijkt u terug op uw periode bij Ajax?
,,Met een heel goed gevoel. Om te beginnen was het voor mij geweldig dat ik de mogelijkheid kreeg om te gaan werken bij de club waar ik mijn hele leven al supporter van ben. Vanaf het begin heb ik heel goed kunnen samenwerken met mijn drie collega-directeuren (Marc Overmars, Edwin van der Sar en Jeroen Slop, red.). Het was vanzelfsprekend, zoals het hoort te zijn."

,,In mijn rol als algemeen directeur heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk ondersteunend te zijn voor het voetbal en met name voor de ex-spelers in de clubleiding. Ik was er altijd al van overtuigd dat voormalige topspelers dankzij hun internationale carrière ook in management van grote waarde kunnen zijn en dat heb nu ook met eigen ogen kunnen zien. De manier waarop bijvoorbeeld Edwin zich in deze korte tijd en met beperkte managementervaring als directeur heeft gepresenteerd vind ik indrukwekkend."

,,Maar ik wil álle medewerkers van Ajax graag bedanken voor de afgelopen jaren. Niet alleen op het veld, maar in de hele organisatie loopt veel talent. Ik heb allerlei mensen zich fantastisch zien ontwikkelen. En vooral ook de liefde voor de club bij onze medewerkers heeft indruk op mij gemaakt."

Het contract met hoofdsponsor Ziggo moet één van uw hoogtepunten geweest zijn. ABN AMRO werd in een vernieuwde structuur Partner van de Toekomst en u wist ook voormalig hoofdsponsor Aegon in een andere rol aan Ajax verbonden te houden. Wat waren voor u andere hoogtepunten?
,,Eén van mijn hoofddoelstellingen was de begroting van Ajax sluitend te krijgen en dan bedoel ik een begroting zonder Champions League-inkomsten. Dat we dit binnen drie jaar hebben kunnen bereiken, daar ben ik echt trots op. Zeker omdat we ook de investeringen in de jeugdopleiding belangrijk hebben laten toenemen."

,,Ook ben ik trots op hoe de portefeuille van de spelerscontracten er vandaag uitziet. Als ik dit vergelijk met drie jaar geleden is er veel meer duidelijkheid en structuur gerealiseerd en dat zorgt voor belangrijke rust voor de spelers en iedereen die met hun moet werken. Wat mij betreft verdient Marc daar een groot compliment voor."

,,Wat ik daarnaast wil noemen is het nieuwe home voor de jeugd dat op dit moment gebouwd wordt en in augustus zal worden opgeleverd. Een prachtig onderkomen waar onze jeugdspelers de beste faciliteiten krijgen om hun huiswerk te doen, tussen trainingen door kunnen rusten of zelfs scholing kunnen volgen bij College de Toekomst. Bij Ajax heeft de jeugd de toekomst en dit is daar een fantastisch voorbeeld van."

,,En als laatste de dagelijkse gesprekken en overleggen die ik heb gevoerd over allerlei projecten en vraagstukken. Vaak kritisch en soms fel, maar dat moet kunnen, zeker als je bij een topclub zit. Vooral de bevlogenheid van de mensen bij Ajax heb ik altijd mooi gevonden."

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
,,Wat ik hierna ga doen heb ik nog niet over nagedacht. Maar supporter van Ajax zal ik in ieder geval altijd blijven."

Tekst en foto: Ajax.nl