Menu
Lachend over parcours

Lachend over parcours

Marco van Basten beschikte tijdens de ochtendtraining over een uitgedunde groep. Negen spelers, onder wie de Jong Ajacieden John Goossens en Stanton Lewis, waagden zich aan een parcours waar de controle over de bal centraal stond.

De winnaars: Robbert Schilder, Darío Cvitanich en Kennedy. De winnaars: Robbert Schilder, Darío Cvitanich en Kennedy.

De warming-up stond onder leiding van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt. De kleine groep diende het uitgezette veld zes keer te rondden. Met name Stanton Lewis kreeg de lachers op zijn hand. Net als iedere andere speler wilde de Zuid-Afrikaan de bal over een laaggespannen net wippen om er vervolgens onder door te rollen. Lewis bleef echter met zijn noppen in het net hangen waardoor hij de hele installatie over zich heen kreeg.

Na de opwarmrondjes werd er een ander parcours, dat uit zes onderdelen bestond, in wedstrijdvorm afgewerkt. De Ajacieden startten de wedstrijd over twee ronden gelijktijdig met het latjetrappen, maar al snel was het hele veld uiteengewaaierd. Met name de ‘lob tussen twee doeltjes’ bleek voor een aantal een lastig onderdeel. Kennedy ging razendsnel van start en nam een voorsprong van drie onderdelen op zijn naaste belager Robbert Schilder. De Zweed haperde dermate toen hij vanaf dertig meter in een klein doel moest schieten, dat hij terugviel. Daarbij moet gezegd worden dat de bal direct in het doel moest en dus niet via de grond gespeeld mocht worden.

Het onderdeel 'lob tussen twee doeltjes' zorgde bij veel spelers voor hoofdbrekens. Het onderdeel 'lob tussen twee doeltjes' zorgde bij veel spelers voor hoofdbrekens.

De inhaalrace van Schilder, die nog lichtjes last heeft van zijn knie, werd succesvol tijdens de laatste twee onderdelen. Terwijl Kennedy al enige tijd bezig was met het scoren over dertig meter, legde de middenvelder de bal neer en liet hem in één keer in het doel verdwijnen. Toen hij ook het volgende onderdeel (een kratje hangend in het doel raken) in één keer afrondde, kreeg hij een ovatie van trainer Marco van Basten en fysiotherapeut Jos Kortekaas. Darío Cvitanich en Kennedy finishten als tweede en derde.

Ook in de achterhoede werd een verwoede strijd geleverd. Stanton Lewis en John Goossens haalden op het nippertje Evander Sno bij, maar amper ingehaald deed Sno met een snoeihard schot het hangende kratje bewegen. Lewis deed niet veel later hetzelfde, wat hij vierde met een buikschuiver over het doorweekte veld.

Evander Sno eindigde in de achterhoede doordat hij flink worstelde om het kratje te raken. Evander Sno eindigde in de achterhoede doordat hij flink worstelde om het kratje te raken.
Winnaar Robbert Schilder kijkt toe hoe zijn ploeggenoten het er van af brengen. Winnaar Robbert Schilder kijkt toe hoe zijn ploeggenoten het er van af brengen.