Menu

Lachend uitlopen

Ajax is terug op Amsterdamse bodem, een ervaring en een punt rijker. Woensdagmiddag om twee uur daalden de spelers de trappen weer af richting het vertrouwde trainingsveld nabij de Arena.

Niet alle nieuwe helden van Highbury kwamen naar buiten. Nigel de Jong, die nota bene het historische stadion van Arsenal, uitkoos om zijn eerste officiƫle doelpunt in Ajax I te maken, bleef binnen. Hij had wat pijntjes, maar die zijn niet ernstig.

Steven Pienaar glom van oor tot oor. Ook hij maakte tegen Arsenal pure reclame voor zichzelf en Ajax door de Franse reus Patrick Vieira onzichtbaar te maken. En dat vereist behoorlijk veel kwaliteit en een uitmuntende vorm. Twee facetten waar de Zuid-Afrikaan gisteravond aan voldeed. Daarom kon ook hij lachen.

Lachen konden de spelers ook, omdat ze zich niet al te zeer hoefden in te spannen. Na krap twintig minuten mochten zij alweer naar binnen. Dat deden ze bijna allemaal, alleen aanvoerder Cristian Chivu volgde de verrichtingen van de andere mannen ontspannen vanaf de zijlijn.

De anderen, invallers, wissels en spelers van Jong Ajax, moesten wat intensiever aan de bak in een onderling partij. Voordat ze daaraan begonnen werd er een kleine inpass-oefening gehouden. Daaraan deed ook David Mendes da Silva mee. Voor het partijtje kwam hij echter nog te kort en ging met Tonny Bruins Slot aan de slag. John O'Brien deed wel voluit mee, terwijl Rafael van der Vaart ook eerder uitstapte.

Victor Sikora was met fysiotherapeut Mark Haak bezig met een baltraining en Mido waagde zich ook even naar buiten met fysiotherapeut Peter Hoogland. Mido hield het bij wat loopwerk.