Menu

Lachende gezichten in donderdagochtendzonnetje

De gezichten van de Ajacieden stonden al even stralend als het zonnetje dat scheen op het trainingsveld. Na het succes van de avond ervoor, de 2-0 zege tegen Club Brugge in de UEFA Champions League, mochten de basisspelers genieten van wat uitloopwerk en moesten de reserves zoals gewoonlijk volledig trainen.

Keurig om 11.00 uur betrad de selectie het trainingsveld. Een klein groepje vaste supporters feliciteerde de Ajacieden met de klinkende overwinning. Een lange training werd door de toeschouwers niet verwacht. ,,Ze hebben hun werk goed gedaan'', zei een van hen.

Een halfuur nadat zij op het veld kwamen, keerden de meeste basisspelers dan ook weer terug richting kleedkamer. Bogdan Lobont schonk de aanwezigen een stralende glimlach. De Roemeen had de avond ervoor een aantal fantastische reddingen verricht en genoot zichtbaar na.

Ook Julien Escudé verkeerde in een prima humeur. De Fransman voorkwam een tegentreffer van Club Brugge door op de doellijn de bal via een sliding te keren. ,,Ik heb in de Franse competitie twee keer eerder zo'n actie gemaakt'', verklaarde hij. ,,Maar die van gisteravond heeft nog wel een paar keer door mijn hoofd gespeeld. Feit is dat we hebben gewonnen, dat is het allerbelangrijkste'', vond de verdediger.

'Matchwinner' Wesley Sonck kon donderdagochtend nog steeds op media-aandacht rekenen. Weer moest de Belg vertellen over zijn doelpunten en het feit dat hij begint te wennen aan de Amsterdamse club. ,,Het was wel een loodzware wedstrijd tegen Brugge. Ik zat er werkelijk helemaal doorheen na afloop.'' Toch had de spits nog energie om na afloop van zijn succes te genieten. ,,Met mijn familie en wat vrienden die vanuit België waren komen kijken heb ik na afloop nog even wat gedronken'', liet de spits weten.

Een paar rondjes uitlopen, wat rek- en strekoefeningen en de wedstrijd was al bijna weer uit de benen. René Wormhoudt had wat spelletjes bedacht om het lichaam weer soepel te krijgen. In groepjes van drie werd een persoon door de twee anderen snel achter elkaar van ballen voorzien die op een korte afstand terug in de handen moesten worden gespeeld.

Bij Ruud Krol meldden Anthony Obodai, Wamberto, Victor Sikora, Nicolae Mitea, Nigel de Jong, Jelle van Damme, John O'Brien en Johnny Heitinga zich voor een normaal programma. Zij oefenden vooral het rondspelen van de bal in de kleine ruimte.