Menu
Lachende gezichten op open training

Lachende gezichten op open training

De Ajacieden wisten zich donderdag op de open training gesteund door een heel legertje fans dat zich langs het veld had opgesteld. Ook zondag zullen ze het niet alleen hoeven doen in Eindhoven. De wedstrijd PSV - Ajax was voor Ajax-supporters in twee minuten uitverkocht. Dat betekent dat 1.200 Ajacieden zich in het Philips Stadion zullen laten horen.

Het was deze donderdagochtend niet alleen voor fans de uitgelezen kans hun helden van nabij te bewonderen. Ook de media was in groten getale toegestroomd om deze extra mogelijkheid aan te grijpen de koploper aan het werk te zien. Normaliter mag de pers de vrijdagtraining bijwonen. Dat de open training een dag voor de persdag was, kwam hen dus uitstekend uit. Want al dagen staan de sportkaternen vol met informatie en verhalen in aanloop naar de topper tussen PSV en Ajax en dan is zo'n training natuurlijk koren op de molen.

Wat fans en pers vooral gemerkt zullen hebben, was de ontspannen sfeer op het trainingsveld. Aan de spelersgroep is nauwelijks te merken dat de belangrijkste wedstrijd van het competitierestant zondag op het programma staat. Uiteraard wordt er scherp en goed getraind, maar tussen de serieuze oefeningen door waren er veel lachende gezichten te zien.

De blikken van de toeschouwers richten zich vooral op de mannen in het rood, de keepers. Kenneth Vermeer (geschorst voor zondag), Peter Leeuwenburgh, Chiel Kramer en Jasper Cillessen (zondag eerste doelman) werden onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l'Ami, waarbij Kramer en Cillessen bij de afrondoefening van de aanvallers werden betrokken. Zonder uitzondering zaten ze na anderhalf uur training onder de modder. Regelmatig hadden ze een antwoord op de inzetten, maar geregeld moesten ze ook hun meerdere erkennen in bijvoorbeeld Christian Eriksen, Derk Boerrigter en Siem de Jong. Zeker de aanvoerder oogde uiterst scherp op de training, waaraan ook buitenspeler Isaac Cuenca volledig meedeed. De traininer zal vrijdag tijdens de persconferentie (live te zien via Ajax Exclusive) waarschijnlijk meer meedelen over welke spelers hij wel en niet meeneemt naar Eindhoven.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Björn Rekelhof vraagt het uiterste van de Ajacieden. Björn Rekelhof vraagt het uiterste van de Ajacieden.
Pers en fans verdrongen zich langs het trainingsveld. Pers en fans verdrongen zich langs het trainingsveld.
Chiel Kramer keert een inzet. Chiel Kramer keert een inzet.
Top-overleg tussen Dennis Bergkamp en Kolbeinn Sigthórsson. Top-overleg tussen Dennis Bergkamp en Kolbeinn Sigthórsson.
De 'oudste' Denen Christian Poulsen en Lasse Schöne in gesprek met Frank de Boer. De 'oudste' Denen Christian Poulsen en Lasse Schöne in gesprek met Frank de Boer.
Isaac Cuenca deed de hele training mee met de groep. Isaac Cuenca deed de hele training mee met de groep.