Menu
Lamprou: 'Trots op Eredivisiedebuut voor Ajax'

Lamprou: 'Trots op Eredivisiedebuut voor Ajax'

Kostas Lamprou speelde bij Excelsior zijn 2e duel onder de lat in Ajax 1. Na de bekerwedstrijd tegen De Dijk, heeft Lamprou nu ook een Eredivisieduel voor Ajax achter zijn naam staan.

Dus keek de Griekse doelman tevreden terug: ,,Dit was een supermooie dag", zei hij na de 1-2-zege. ,,Ik ben trots dat ik mijn debuut in de Eredivisie kon maken. Dat is toch anders dan spelen in een bekerwedstrijd. Ik ben er heel blij mee."

'Blij dat iedereen rustig bleef'
Toch moest hij na 20 minuten even slikken. ,,Er kwam een diepe bal en juist omdat het veld zo stroef was en omdat ik wist dat de bal omhoog zou springen, wilde ik de afstand tussen Matthijs (de Ligt, red) en mij verkleinen. Zodat hij kon terugkoppen. Ik coachte hem ook om dat te doen, maar dat hoorde hij niet. Hij speelde terug en de bal ging in het doel. Ik ben blij dat iedereen rustig is gebleven en dat we de 3 punten mee naar Amsterdam kunnen nemen."

'Goed gevoel'
De doelman erkende het grote verschil tussen Ajax in de eerste en tweede helft: ,,In de eerste helft zat weinig tempo. Gelukkig scoorden we snel in de tweede helft en konden we de 1-2 uitspelen. Natuurlijk kreeg Excelsior wel kansen, maar in mijn ogen zijn we niet in de problemen gekomen. Jammer van het tegendoelpunt, maar ik houd aan deze wedstrijd zeker een goed gevoel over. Nu nog 5 dagen met het team naar Dubai en dan lekker vakantie."

Lees ook: Lasse Schöne: Rugnummer 20

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst