Menu
Landelijke aftrap Scoren voor Gezondheid

Landelijke aftrap Scoren voor Gezondheid

Bij Ajax ging voor het derde jaar op rij Scoren voor Gezondheid van start. Kinderen van basisscholen uit voornamelijk Amsterdam Zuidoost beloofden Ismaïl Aissati en Jan-Arie van der Heijden gezonder te gaan leven.

Ismaïl Aissati, Lucky, Jan-Arie van der Heijden samen met Danisiho, de jongen die maandag als eerst een contract ondertekende. Ismaïl Aissati, Lucky, Jan-Arie van der Heijden samen met Danisiho, de jongen die maandag als eerst een contract ondertekende.

Na een sportieve clinic ‘s ochtends op de Toekomst verhuisden de driehonderd deelnemers aan Scoren voor Gezondheid naar de ArenA. Daar stond onder andere een leuke quiz op het programma, waar de gezondheidskennis van de deelnemers werd getest. Maar het hoogtepunt van de middag was natuurlijk de aanwezigheid Aissati en Van der Heijden. De jonge profvoetballers ondertekenden met alle kinderen een contract. Over twintig weken wordt gekeken of ze zich aan de afspraken (bijvoorbeeld meer groente en fruit eten, meer bewegen, meer water drinken in plaats van frisdrank) hebben gehouden. Aissati ondertekende het eerste contract en gaf daarmee het officiële landelijke startsein voor Scoren voor Gezondheid.

De twee Ajacieden moesten heel wat handtekeningen zetten maandagmiddag. De twee Ajacieden moesten heel wat handtekeningen zetten maandagmiddag.

Aissati en Van der Heijden, momenteel beiden geblesseerd, weten wat het is om gezond te leven. ,,Voor voetballers is gezonde voeding noodzakelijk”, vertelde Van der Heijden aan Ajax TV. ,,Ik eet bijvoorbeeld veel groente en veel fruit en laat vet eten zo veel mogelijk staan.”

Dinsdagochtend komen nog eens driehonderd kinderen naar Ajax. Zij gaan ook deelnemen aan een clinic en ondertekenen 's middags met Jong Ajacieden Nathaniel Will en Toby Alderweireld hun contract.

De initiatiefnemers en projectpartners van Scoren voor Gezondheid zijn de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de Sponsor Bingo Loterij, het Ministerie van VWS, het Nationaal Gezondheidsinstituut NIGZ, het Nationaal instituut sport en bewegen NISB en de Stichting Meer dan Voetbal.

De gezondheidsquiz: appel in de lucht is antwoord A, banaan in de lucht is antwoord B! De gezondheidsquiz: appel in de lucht is antwoord A, banaan in de lucht is antwoord B!