Menu
Lang: 'Mijn moeder moest direct huilen'

Lang: 'Mijn moeder moest direct huilen'

Noa Lang beleefde zondagmiddag tegen FC Twente zijn droomdebuut in de basis bij Ajax. De buitenspeler scoorde 3 keer. De Amsterdammers wonnen na een 2-0-achterstand, mede dankzij de treffers van Lang, met 2-5.

"Ik kreeg gelijk een berichtje van mijn moeder dat ze moest huilen en dat mijn zusjes aan het schreeuwen waren", vertelde de maker van de hattrick. Ook z'n stiefvader, Nourdin Boukhari, reageerde opgetogen. "Vroeger ging ik naar hem kijken in de Johan Cruijff ArenA, nu kijkt hij naar mij. Hij zei dat hij trots was, maar ook dat ik niet naast mijn schoenen moest gaan lopen."

'Die stofzuiger heeft ze ook gekregen.'

De moeder van Lang was zondag jarig en zag haar zoon dus op een speciale dag schitteren in het 1e van Ajax. "Ik vroeg nog aan mijn moeder: 'Wat wil je voor je verjaardag?' Ze zei dat ze een stofzuiger wilde. Ik zei: 'Een stofzuiger? Die ga ik niet kopen hoor'. Uiteindelijk scoorde ik 3 keer en heb ik haar daarmee het mooiste verjaardagscadeau kunnen geven. En die stofzuiger heeft ze ook gekregen."

Van Jong Ajax naar Ajax 1
Z'n basisdebuut was de bekroning voor het harde werken van Lang bij Jong Ajax. "Ik was heel ongeduldig. Ik vond dat ik er wel klaar voor was. Maar goed, je moet het laten zien op het podium waarop je speelt. Dat was voor mij Jong Ajax. Vanuit daar wilde ik bonzen op de deur van Ajax 1."

Verschillende trainers hielden de aanvaller een spiegel voor. "Ik heb veel te danken aan Michael Reiziger, Richard Witschge, Mitchell van der Gaag en Winston Bogarde. Ze zeiden: 'jouw tijd komt nog wel'. Ik ben een jongen die graag wil laten zien dat hij gemaakt is voor Ajax 1. Ik wil successen behalen."

Ché Nunnely
De volgende horde in de Eredivisie is Willem II-thuis, aankomende vrijdag. Z'n maatje en oud-Ajacied Ché Nunnely voetbalt bij de Tilburgers. "Hij appte me zondag al na de goals. Toevallig had ik 'm zaterdag ook geappt, omdat hij had gescoord tegen Sparta. Hij stuurde mij zondag terug: bro, als je dit vrijdag doet, dan praten we even niet meer."

Bekijk ook: REWIND | Great Comeback

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé