Menu
Lang wierp succesvol hengel uit naar Feyenoord O19

Lang wierp succesvol hengel uit naar Feyenoord O19

Ajax O19 ‘hengelde’ vrijdagmiddag 3 punten binnen tijdens de mini-Klassieker: 3-2. De trefzekere Noa Lang vertelt over het lied 'hengel', het bezoekje aan zijn buurjongen van Feyenoord O19 en de reden dat hij op zijn kop kreeg: ,,Ik heb een voorbeeldfunctie en dat liet ik in de eerste helft niet zien."

,,Het is extra lekker om de mini-Klassieker te winnen'', aldus een opgeluchte Lang. De 18-jarige middenvelder maakte in 2013 de overstap van Feyenoord naar Ajax en kwam veel bekende gezichten tegen: ,,Ik ken bijna iedereen en er zitten een paar vrienden bij.''

'Dan bel ik aan en vraag hoe zijn wedstrijd was'

Lang heeft nog een bezoekje op de planning: ,,Eén speler van Feyenoord O19 is mijn buurjongen in Rotterdam. Dus ik ga nog even bij hem langs. Dan bel ik aan en vraag hoe zijn wedstrijd was", vertelt de Ajacied met een brede grijns.

Als hem wordt gevraagd naar de wedstrijd gaat hij serieus verder: ,,We speelden vooral in de eerste helft dramatisch. Ook bij mij ging het niet goed. We staken te weinig energie in de wedstrijd."

Lang in actie tijdens de mini-Klassieker.
Lang in actie tijdens de mini-Klassieker.

'Leuk dat je meedoet, maar…
De slecht spelende Ajacieden keken op de Toekomst na 45 minuten tegen een 1-2-achterstand aan. Zij wisten dat er uit een ander vaatje getapt moest worden: ,,We hebben elkaar tijdens de rust proberen op te peppen. In de tweede helft zie je dat we het wel kunnen. We hebben de wedstrijd op karakter naar ons toegetrokken, maar zonder goed te voetballen.''

'Het is leuk dat je meedoet, maar je moet laten zien dat je een voorbeeldfunctie hebt'

Met een korte kapbeweging en een geplaatst schot zorgde Lang voor de bevrijdende 2-2: ,,De gelijkmaker was een kantelpunt in de wedstrijd. De keeper zag het schot pas laat, want er stond nog een verdediger voor. Naar binnen kappen en snel schieten, dat oefen ik ook vaak op de training. Ik pakte de bal snel uit het net, ook als voorbeeld voor mijn medespelers."

Naar binnen komen en... ��
⚡️ Noa Lang! ⚡️#AjaxO19 pic.twitter.com/yrW60cDwPx

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 februari 2018

Lang, officieel speler van Jong Ajax, legt uit waarom hij de leiding nam: ,,Ik heb een voorbeeldfunctie. Dat heb ik in de eerste helft niet laten zien. Ik was te weinig in het spel betrokken en had te veel balverlies. Dat is niets voor mij. Ik kreeg ook op mijn kop in de rust. 'Het is leuk dat je meedoet, maar je moet laten zien dat je een voorbeeldfunctie hebt', zeiden de trainers. Daar was ik het mee eens.''

'De 3 punten hebben we binnengehengeld, dus het nummer heeft geholpen'

,,Het is goed om met Ajax O19 wedstrijden te spelen", zo gaat Lang verder. ,,Ik moet het team op sleeptouw nemen, want dat is goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb in de tweede helft laten zien dat ik dat kan." Lang weet dat ook Justin Kluivert en Matthijs de Ligt als Ajax 1-spelers ooit meespeelden bij Ajax O19. ,,Zeker, debuteren in Ajax 1 blijft ook mijn doelstelling voor dit seizoen."

Hengelen
De jongeling sluit af met een shout-out naar Joey AK. ,,In het begin was Danilo Pereira de deejay, maar dat vond niemand wat. Het was rare Braziliaanse muziek, haha. Dit keer had ik voor de wedstrijd het nummer 'hengel' opgezet van Joey Akka. Iedereen ging dansen en vond het grappig. De 3 punten hebben we binnengehengeld, dus het nummer heeft geholpen'', zo sluit hij lachend af.

Lees ook: Ajax O19 richt zich op en wint mini-Klassieker
Bekijk ook: Highlights Ajax O19 - Feyenoord O19

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe