Menu
Lange aanloop naar topper

Lange aanloop naar topper

Ajax heeft woensdag met een behoorlijk jonge groep getraind. De meeste internationals ontbraken wegens verplichtingen met hun nationale team. Daarnaast werkten de ervaren krachten Siem de Jong (hamstring) en Niklas Moisander (knie) een individueel programma af. Het gaf onder anderen A-junior Sheraldo Becker de kans om met de selectie met te trainen.

Dankzij de interlandweek is er bij Ajax een periode van relatieve rust aangebroken. De eerstvolgende wedstrijd staat pas over tien dagen op het programma. Dan wacht in Enschede de topper tegen FC Twente. Een groot contrast met de afgelopen drie weken toen Ajax telkens drie duels per week speelde.

Het voordeel van de lange aanloopperiode naar de wedstrijd tegen FC Twente geldt overigens slechts voor een deel van de selectie. De (jeugd)internationals van Ajax hebben in veel gevallen zowel deze als volgende week interlands op het programma staan. Bovendien speelt Jong Ajax maandagavond thuis tegen Fortuna Sittard. Toch is het mooi om tien dagen uit te kijken naar de topper tussen de nummers 1 en 3 van de Eredivisie. Enkele dagen later volgt de eerste van twee wedstrijden tegen Celtic in de UEFA Champions League. Een belangrijke dubbel met het oog op Europese overwintering.

Tegenover de afwezigheid van de internationals stond de aanwezigheid van Sheraldo Becker op het trainingsveld. De 18-jarige rechtsbuiten van Ajax A1 had van Frank de Boer een uitnodiging gekregen om mee te trainen met het eerste elftal. En dat gaf hem uiteraard een mooie gelegenheid om zich te laten zien aan de hoofdcoach van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Sheraldo Becker trainde vanochtend met het eerste mee. Sheraldo Becker trainde vanochtend met het eerste mee.
Christian Poulsen begroet zijn jonge clubgenoten voorafgaand aan de training. Christian Poulsen begroet zijn jonge clubgenoten voorafgaand aan de training.
Siem de Jong en Niklas Moisander trainden apart. Siem de Jong en Niklas Moisander trainden apart.
Een lachende Sheraldo Becker temidden van Abdelmalek El Hasnaoui en Danzell Gravenberch. Een lachende Sheraldo Becker temidden van Abdelmalek El Hasnaoui en Danzell Gravenberch.
Jong Ajax-verdediger Bas Kuipers in actie tijdens de training. Jong Ajax-verdediger Bas Kuipers in actie tijdens de training.
Assistent-coach Hennie Spijkerman geeft aanwijzingen. Assistent-coach Hennie Spijkerman geeft aanwijzingen.
De herstellende Siem de Jong en Niklas Moisander bekeken de training vanaf het andere veld. De herstellende Siem de Jong en Niklas Moisander bekeken de training vanaf het andere veld.
Thulani Serero temidden van Dejan Meleg en Sheraldo Becker. Thulani Serero temidden van Dejan Meleg en Sheraldo Becker.
Abdelmalek El Hasnaoui heeft het zichtbaar naar zijn zin. Abdelmalek El Hasnaoui heeft het zichtbaar naar zijn zin.