Menu
Lange partij op regenachtige Toekomst

Lange partij op regenachtige Toekomst

Terwijl de internationals, verspreid over de wereldcontinenten, met hun nationale elftallen verkeren, stonden de Ajacieden op de laatste werkdag van de week gewoon op het trainingsveld.

Op het achterste veld van de Toekomst werkt een grote groep van Ajax 1-spelers en Jong Ajacieden een lange partij af. Onder toeziend oog van Martin Jol en keeperstrainer Carlo l’Ami, wordt er niets over het hoofd gezien. Assistent-trainer Danny Blind en Jong Ajax-trainer Fred Grim observeren de partij vanaf de andere kant van het veld. Coach Pieter Huistra fungeert als scheidsrechter.

De regen stort met hoeveelheden naar beneden. Ondanks de doordrenkte kleren en glijpartijen, hindert het de Ajacieden niet. Met geconcentreerde blikken gaan de spelers duels aan, schakelen ze snel om en coachen elkaar.

De partij bracht tal van mooie acties en doelpunten mee. Jeffrey Sarpong schiet de bal prachtig van afstand achter Jeroen Verhoeven. ,,Goed zo Jeffrey’’, roept Jol vanaf de zijlijn. Ook Dario Cvitanich weet met uitstekende hakballen goede voorzetten te geven.

,,Kom op Sjaak!’’ Randel Shakison kijkt om naar Jol en voert gelijk het tempo op. Na het eerste fluitsignaal instrueert de oefenmeester van het eerste elftal de jonge speler. Een klopje op de rug en Shakison mag weer verder.


Urby Emanuelson sprint weg. Urby Emanuelson sprint weg.

Timothy van der Meulen in gesprek met Gabri. Timothy van der Meulen in gesprek met Gabri.

Dario Cvitanich met Ismaïl Aissati. Dario Cvitanich met Ismaïl Aissati.