Menu
Lange training keepers Ajax

Lange training keepers Ajax

Na een lang vrij weekeinde stond de uitgedunde selectie van Ajax maandag weer op het trainingsveld. Met name de doelmannen Erik Heijblok en Marco van Duin kenden een zwaar begin van hun werkweek.

Heijblok en Van Duin werden van dichtbij op de proef gesteld door onder andere Jaap Stam en Gabri. Heijblok en Van Duin werden van dichtbij op de proef gesteld door onder andere Jaap Stam en Gabri.

Jong Ajax-keeper Marco van Duin trainde voor de tweede keer in zes dagen mee met de selectie van het eerste. Samen met Erik Heijblok en Dennis Gentenaar werkte hij met Carlo l’Ami aan alle facetten van het keepersvak. Na een goed uur trainen sloten Heijblok en Van Duin aan bij de veldspelers. De Ajax-keepers moesten tijdens diverse afwerkoefeningen hun doel zien schoon te houden. En dat was niet altijd makkelijk met schutters als Gabri, Jaap Stam en Albert Luque.

Kennedy traint nog altijd apart van de groep. Kennedy traint nog altijd apart van de groep.

Na ruim anderhalf uur zat de training voor de meeste Ajacieden erop. Maar L'Ami ging nog even aan de slag met Heijblok en Van Duin. De trainer deed samen met de twee doelmannen nog bijna een halfuur krachtoefeningen. Pas tegen half een verliet het trio het trainingsveld.

Ismael Urzaiz en Robbert Schilder kenden daarentegen een hele korte trainingsdag. De twee voetballers verrichtten maar een halfuurtje arbeid omdat ze (net als Gentenaar) vanavond op de spelerslijst van Jong Ajax te vinden zijn. Kennedy verliet ook een kwartiertje eerder het trainingsveld. De Zweed trainde nog apart van de groep, maar kon wel al weer voluit op doel schieten.