Menu

Lange training op woensdagochtend

De herfst is begonnen en dat was duidelijk merkbaar op het trainingsveld woensdagochtend. Het was koud, het waaide flink en Hollandse buien daalden neer op het gras. De Ajacieden lieten zich er niet door uit het veld slaan en bleven zelfs langer dan normaal doorgaan met de training.

Tomás Galásek was de enige die niet het trainingsveld betrad. Mauro Rosales trainde met Frank van Deursen op het kunstgras en Maarten Stekelenburg meldde zich later dan de groep met Ricardo De Sanders. Ook Rafael van der Vaart betrad later het veld, maar hij sloot zich, na een eenzame warming-up, aan bij de groep.

De groep deed eerst een kaatsoefening, die lang duurde en met scherpte werd uitgevoerd. Daardoor begon de grote partij ook later dan gebruikelijk. Hatem Trabelsi en Nicolae Mitea deden niet mee met de partij. Onder leiding van René Wormhoudt deed het duo een aantal sprintoefeningen.

De partij werd op bijna een heel veld gespeeld. Harde tackles werden niet geschuwd, maar niemand werd dusdanig geraakt dat een van de fysio's moest worden ingeschakeld. Ruim een kwartier na het middaguur eindigden de 'witten' de partij als winnaar, door doelpunten van Van der Vaart en Anastasiou.