Menu
Lange training voor klein groepje

Lange training voor klein groepje

Daags na het gelijkspel in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen AZ (2-2), verschenen maar weinig spelers op het trainingsveld. Ajax moet de komende dagen enkele spelers missen vanwege interlands.

Oranjedebutant Ricardo van Rhijn speelt aanstaande woensdag met het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen het België van Toby Alderweireld. De Denen Christian Eriksen en Lasse Schöne nemen het diezelfde dag op tegen Slowakije en Daley Blind speelt met Jong Oranje tegen Jong Italië. De vijf Ajacieden melden zich donderdag weer bij Ajax.

Tot die tijd heeft Frank de Boer nog genoeg spelers ter beschikking voor de trainingen. Maandag verschenen er echter maar een paar spelers op het veld. Enkele basisspelers trainden een klein gedeelte buiten met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof.

Een klein groepje van vier spelers – bestaande uit Theo Janssen, Joël Veltman, Lorenzo Ebecilio en Viktor Fischer – trainden met assistent Hennie Spijkerman. De ervaren trainer schotelde onder meer loopoefeningen en een oefenvorm van 1-tegen-1 voor.

Theo Janssen houdt Joël Veltman van de bal. Theo Janssen houdt Joël Veltman van de bal.

Keeperstrainer Carlo l’Ami had maar een doelman onder zijn hoede. Kenneth Vermeer trainde met de basisspelers en Jasper Cillessen werkte binnen in het krachthonk aan zijn fysiek. Mickey van der Hart trainde als enige onder de lat. De derde doelman van Ajax was niet helemaal alleen. Hij werd in het doel vergezeld door een vertrouwde zwart-witte pop. Na de individuele oefensessie sloot hij bij de rest aan voor een oefenvorm van 2-tegen-2.

Na de uitloopsessie van het basiselftal met Rekelhof, verplaatsen Frank de Boer, Siem de Jong en debutant Tobias Sana naar de kleurrijke performance track voor een partij voet- (en kop)volley. In de openingspartij tussen De Jong en Sana was het waarschijnlijk even wennen voor de Zweed aan het voetvolley in Amsterdam. De partij eindigde vrij snel en de Ajax-aanvoerder trok eenvoudig de winst naar zich toe. De partij tussen De Jong en De Boer die daarop volgde was een interessante. De lange rally’s en snelle acties maakten het extra spannend. ,,Oei, wat was dat slecht zeg’’, klonk het herhaaldelijk uit de mond van de trainer. De Boer pakte enkele lastige punten, maar toch was De Jong beter. En opnieuw kroonde hij zich tot winnaar van de partij.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Mickey van der Hart trainde alleen met Carlo l'Ami. Mickey van der Hart trainde alleen met Carlo l'Ami.
Een lachende Viktor Fischer begeeft zich aan een loopoefening. Een lachende Viktor Fischer begeeft zich aan een loopoefening.
Siem de Jong blijft een kei in voetvolley. Siem de Jong blijft een kei in voetvolley.
Voor Sana was het even wennen. Voor Sana was het even wennen.