Menu

Lange training voor kleine groep

Een nog steeds afgeslankte groep Ajacieden kwam woensdagochtend naar buiten voor een training. Het groepje van vijf van maandag was echter al aangezwollen tot het dubbele, want Tom Soetaers, Anthony Obodai en Filipe waren er nu bij, en ook Nigel de Jong en Stanley Aborah kwamen het veld op.

De afgeslankte groep zag tot zijn verschrikking een heleboel dopjes, pylonen en hekjes op het veld staan. Dat betekent meestal dat er flink aan de conditie gewerkt moet worden. Maar het viel mee. Natuurlijk werd een aantal sprintvormen gedaan en vandaag moesten de Ajacieden over steeds iets hogere hekjes springen, maar de totale uitputting bleef uit. Mauro Rosales hoefde als enige niet over de hekjes te springen. De Argentijn had wat last van stijve hamstrings en om verdere klachten te voorkomen werd hij gespaard.

Rosales, De Jong en Aborah werden na de warming-up apart genomen door Frank van Deursen. De overigen gingen kleine partijtjes spelen met kleine doeltjes in groepen van drie, met een neutrale speler. Er werd veel gescoord door beide teams, maar net zoveel ballen gingen vanwege opportunistische doelpogingen naast of over. Vooral Hatem Trabelsi was op dreef met naast schieten, tot zijn eigen fustratie.

Nigel de Jong en Mauro Rosales - Stanley Aborah had het veld al eerder verlaten - besloten de training met een afrondoefening op goal, waarbij de ene speler op doel moest staan en de andere zes ballen kreeg om te scoren. Zowel De Jong als Rosales bleek niet opgewassen tegen het echte keeperswerk, alhoewel beide wat ballen tegenhielden. Maar dat was dan voornamelijk omdat de ander met het verkeerde been moest schieten.