Menu

Langere uitlooptraining dan gebruikelijk

Op het koude en mistige trainingsveld kwam vrijdagochtend de bijna voltallige selectie op het groene gras. Tien Ajacieden volgden een iets kortere en minder intensieve training dan gebruikelijk, de overige moesten voluit gaan.

Eigenlijk was het een beetje een rare training. Normaal gesproken lopen de Ajacieden die de dag of avond ervoor het grootste gedeelte van de wedstrijd hebben gespeeld, alleen de wedstrijd uit hun benen. Dat duurt meestal een half uurtje. Vrijdag is echter ook de gebruikelijke dag waarop de selectie zich voorbereidt op de wedstrijd van het komende weekend.

Deze ochtend werd daarom voor een middenweg gekozen. De basisspelers van donderdagavond, minus Nicolae Mitea die een uur speelde, trainden langer dan gebruikelijk na een wedstrijd, maar korter dan een 'normale' vrijdagtraining. Een warming-up, wat korte loopoefeningen en een felle rondo zorgden ervoor dat het tiental een klein uurtje buiten was.

Voor de overgebleven elf Ajacieden en keeper Maarten Stekelenburg was er niets anders dan gebruikelijk: zij volgden een normaal programma. Tomás Galásek deed de rondo nog mee met de elf, maar toen de reserves zich overgaven aan een partijvorm, haakte de Tsjech af. Hij voegde zich bij Ricardo de Sanders om gericht aan zijn herstel te werken.